Sarıgül: Belediyedeki hiçbir arkadaşımın işiyle, aşıyla oynamam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına mesaj verdi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Belediyedeki hiçbir arkadaşımın işiyle, aşıyla oynamam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına mesaj verdi. Seçimi kazanması halinde yapacaklarını sıralayan Sarıgül: “Hiçbir arkadaşımın aşıyla ve işiyle oynamam. Siyasi düşüncesinden dolayı kesinlikle işlerinde en ufak bir sıkıntı yaratmam.” dedi.

Şişli Feriköy’deki Surp Vartanos Ermeni Kilisesinin Noel Bayramı kutlamasına katılan Mustafa Sarıgül, burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Ayini bir süre izleyen Sarıgül, Şişli'de hiçbir zaman din, dil, ırk, kültür ve mezhep farkı gözetmediğini söyledi. Sarıgül, “Bugün de Hristiyan vatandaşlarımızın yeni yıla giriş bayramlarını kutluyorum. İstiyorum ki bütün dünya insanları barış içerisinde hoşgörü içerisinde sevgiyle yaşasınlar. Ötekisi olmayan bir anlayışla yaşasınlar. Biz Şişli bölgemizdeki camilerimize -Allah'ım bana izin verdi- çok büyük destek verdik. Cemevlerimize destekler verdik. Ama kilise ve sinagogları da unutmadık, buraları da Allah'ımızın evleri olarak gördük.” şeklinde konuştu.

Yeni yılda herkesin mutlu olmasını istediğini belirten Sarıgül, “Özellikle İstanbul’da kin dönemi, nefret dönemi, sevgisizlik dönemi bitsin. Barış dönemi, özgürlük dönemi, ötekisi olmayan bir anlayış mutlu olsun. Ve ben yeni yılda İstanbul’da yapılacak olan seçimde bütün aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum. En büyük isteğim; İstanbulumuzun yüzde 40’ını, yüzde 50’sini değil İstanbulumuzun yüzde 100'ünü kucaklamak istiyorum. Bana oy veren bütün yurttaşlarımın oylarını her zaman helal ettireceğim, ama bana oy vermeye AK Partili yurttaşlarımızın haklarını ve hukuklarını en iyi şekilde koruyacağım, onların da gönüllerini inşallah kazanacağım.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye çalışanlarına da mesaj gönderen Sarıgül, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan binlerce arkadaşıma sesleniyorum; hiçbir arkadaşımın aşıyla ve işiyle oynamam. Hiçbir arkadaşımın siyasi düşüncesinden dolayı kesinlikle ve kesinlikle işlerinde en ufak bir sıkıntı yaratmam. Çünkü ben Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan binlerce arkadaşımın emeğinden her zaman yararlanacağım. Büyükşehir Belediyemizde görevli binlerce arkadaşımızın çalışmalarına da her zaman destek vereceğim.” diye konuştu.

Sarıgül'e kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Surp Vartanans Kilisesi Vakfı Başkanvekili Vortik Papazyan da, “Biz bu bayramın sevincini yaşarken bir taraftan da buruğuz. Çünkü, 12 yıldır gerçek bir demokrasi nasıl olur, belediyecilik nasıl olur, toplumlara yaklaşım nasıl olur? Biz bunları başkanımızda gördük. Gerçekten çok mutlu hatıralarımız olacak. Bizim tek mutluluğumuz başkanımızın hak ettiği yerlere gelmesi. Bizi yine aynı alışmış olduğumuz sevgi, saygı ve güzelliklerle buluşturacağı umududur. Ben sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Gerçekten iyi bir şey varsa ve iyi bir şey nasıl yapmak istiyorsanız Şişli bölgesi pilot bir bölgedir ve başarıya ulaşmıştır. Ülke genelinde böyle bir sistemin uygulanması çoğu problemleri otomatikman çözecektir.” dedi.
CİHAN

Yorumlar