Sarıgül: Başbakan'ın Hocaefendi’ye yönelik sözlerini doğru bulmuyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Fettullah Gülen Hocaefendi’ye ve Hizmet Hareketi’ne yönelik sözlerini doğru bulmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Başbakan'ın Hocaefendi’ye yönelik sözlerini doğru bulmuyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Fettullah Gülen Hocaefendi’ye ve Hizmet Hareketi’ne yönelik sözlerini doğru bulmadığını söyledi. Sarıgül, “Biz inançlarımızın siyasete alet edilmesini doğru bulmuyoruz. Çünkü inançlarımız Allaha ulaşma yoludur. İnançlarımızı iktidara ulaşmak için istismar etmemek gerekiyor. Bir Başbakan'ın bir grubun lideri, kanaat önderi, kurumları hakkında söylediklerini doğru bulmuyorum. Bir Başbakan isim vererek konuşamaz.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, CHP’nin yurtdışı temsilcileri ile yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Hilton Otel’de basın toplantısı düzenledi.

Toplantı da konuşan Mustafa Sarıgül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Fettullah Gülen Hocaefendi’ye ve Hizmet Hareketi’ne yönelik sözlerini doğru bulmadığını belirtti. Sarıgül, “Geçmişte dostluk içinde olduğu insanlara bu sözleri söylemesini ayıp olarak karşılıyorum, doğru bulmuyorum. Siz iyi günlerinizde almış olduğunuzu bir tesbihi siyasi malzeme yapmanız doğru değildi. Tesbih berekettir, güvendir. Siz iyi gününüzde bu tesbihi alıyorsunuz ama negatife düşünce bu tesbihi geri iade ediyorsunuz. Biz inançlarımızın siyasete alet edilmesini doğru bulmuyoruz. Çünkü inançlarımız Allaha ulaşma yoludur. İnançlarımızı İktidara ulaşmak için istismar etmemek gerekiyor. Bir Başbakan'ın bir grubun liderini, kanaat önderi, kurumları hakkında söylediklerini doğru bulmuyorum. Bir Başbakan isim vererek konuşamaz ve sadece kendisine oy verenlerin başbakanı olamaz.” diye konuştu.

TWİTTER’IN ‘KÖKÜNÜ KAZIRIM’ KELİMESİ BİR DEMOKRASİ AYIBIDIR

Demokratik dünyanın Türkiye ile çok önemli bağları olduğunu belirten Sarıgül, “50 İslam ülkesi içerisinde bugün demokrasi ile yönetilen, inançlara saygılı tek ülke Türkiye Cumhuriyeti. Demokratik dünya demokrasi ile yönetilen tek İslam ülkesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nde demokrasinin, inançlara özgürlüğün, devam etmesini arzu ediyor. Sayın Başbakan’ın ve AK Parti iktidarının son günlerde ‘Kökünü kazırım’ kelimesi bir demokrasi ayıbı olarak bizi çok üzmüştür. Bu kelime aynı zaman da yatırımcıları çok üzmüştür. Özellikle sosyal medya ve internet konusunda yatırımcılarla toplantı yaptım. Binlerce yatırımcı internet ve sosyal medya üzerinden pazarlamalarını yapmaktalar. Ülkemize önemli bir girdi elde etmekteler. Bu durumda yabancı basın bizim kampanyalarımızı izleyerek İstanbul’da bir değişimi görmek istediklerini biliyorum.” şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Sarıgül, “Başbakan ölüyü bıraktı, diriyi bıraktı gözü İstanbul’a dikti. Alo fatih saraçlara talimat vererek ‘Mustafa Sarıgül’ü birinci sayfalara çıkarmayın, Sarıgül’ün ne kadar yükseldiğini görüyorsunuz görmek istemiyorum’ diyerek basını sansürledi. Yayınlarımızı, projelerimizi gösteremeyen medya organlarına ben buradan sitemimi gönderiyorum. Güçlünün yanında olmayın, haklının yanında olun. Güçlünün yanında olanlar her zaman kaybetmeye mahkumdur.” ifadelerini kullandı.

3. KÖPRÜDE 1 MİLYON 200 BİN AĞAÇ KESİLDİ

3. Havaalanı projesini desteklediklerini söyleyen Sarıgül, şöyle devam etti: “3. Havaalanı daha önce Silivri bölgesindeydi ve Sayın Topbaş’ın hazırlatmış olduğu 100 binlik planlarda da Silivri bölgesindeydi. Başbakan daha sonra helikopterle gezdi ‘Şuraya istiyorum’ dedi ve 3. Havaalanı bir gecede Silivri’den Kuzey Ormanları’nın bulunduğu bölgeye geldi. köprüde maalesef başladı ve devam ediyor. Sayın Başbakan’a hatırlatmak lazım 1994 yılında belediye başkanı olduğu dönemde bizzat kendi ifadesi var ‘3. Köprü cinayettir ve çılgınlıktır’ diye. Tabi kendisi çılgınlıkları çok seviyor ve çılgın projeler peşinden koşuyor. Biz ayağı yere basan akılcı projeler üzerinde koşacağız. Şuan da 3. Köprüde 1 milyon 200 bin ağaç kesildi. Diğer ülkelerde bu ağaçlar kesilmeden biraz daha fazla para harcanarak oradan bir tünelle geçme imkanımız olacaktı.”
CİHAN

Yorumlar