Sarıgül: Başbakan seçimi kaybedeceğini anladı

Yerel seçim çalışmalarını Arnavutköy'de sürdüren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Başbakan seçimi kaybedeceğini anladı

Yerel seçim çalışmalarını Arnavutköy'de sürdüren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Twitter yasağını eleştiren Sarıgül, Cumhurbaşkanı'na konuyla ilgili çağrıda bulundu. Sarıgül, "Başbakan ne yazıkki yörüngesini şaşırdı. Sosyal medyanın kökünü kazıyacağım demek özgürlüklerin kökünü kazıyacağım demektir. Seçim öncesi seçimi kaybedeceğini anladı." ifadesini kullandı.

Sarıgül, Terkos'ta vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Basın mensupların gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Sarıgül, Twitter yasağını eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın böyle bir girişimde bulunmasını demokrasi ayıbı olarak gördüğünü belirten Sarıgül,. "Demokrasi adına yüz karası bir olaydır. İleri demokrasi ile iktidara gelen Başbakan ne yazıkki yörüngesini şaşırdı. Sosyal medyanın kökünü kazıyacağım demek özgürlüklerin kökkünü kazıyacağım demektir. Seçim öncesi seçimi kaybedeceğini anladı. Zaten televizyonlar bize yeteri kadar yer vermiyor. Yer veren kanallar da ne kadar yer verdikleri ortada. Televizyonlarda canlı yayınlarımıza müdahale ediliyor." dedi.

CUMHURBAŞKANI'NA ÇAĞRI

Seçim meydanlarında muhalefet partilerinin astığı bayrakların bile indirildiğini söyleyen Sarıgül, bu konuda İstanbul Valisi'nin üzerine düşen görevi yapmadığını, valiler ve kaymakamların adeta partinin ilçe başkanı gibi davrandığını söyledi. Cumhurbaşkanı'na da seslenen Sarıgül, "Keşke o yasayı imzalamasaydınız. Cumhurbaşkanı Türkiye'nin özgürlüklerden yana, barıştan yana, demokrasiden yana, ileri demokraksi ülkelerinden yana olmasını istiyorsa buna hemen müdahale etmesi gerektiğini düşünüyorum."dedi.

Yapılan anketleri sağlıklı bulmadığını söyleyen Sarıgül, "Anketler telefonla yapılıyor ve yurttaşlarımız gerçekten korkuyorlar. Büyük bir sessiz çoğunluk var. Bir çok yurttaşımız gelip kulağıma oyumu sana vereceğim diyor. Ben seçimlerden sağduyunun ve ötekisi olmayan bir anlayışın galip çıkacağını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

'BAŞBAKAN'IN İSİM VEREREK ÜZERİNE GİTMESİ YAKIŞMAZ'

Seçimde cemaatlerle ittifak yapıldığı yönünde bazı duyumlar dillendirildiğini belirten gazetecilerin sorularını cevaplayan Sarıgül, şunları söyledi: "Bizim kimseyle işbirliğimiz yok. İstiyoruz ki bütün cemaatler de özgür olsun. Kendi düşüncelerini istedikleri gibi paylaşsınlar. Ben bir Başbakan'ın şahıslar üzerine gitmesini, konuşması esnasında isim vermesini kesinlikle doğru bulmuyorum. Ben Demirel dönemini, Özal dönemini yaşadım. İsim vermek bir Başbakan'a yakışmaz. Ülkesini yönetenler, yönettikleri toplumla dost olması lazım. Ülkesini yönetenler kendisi gibi düşünsün ya da düşünmesin düşünmeyenlerin de haklarını korumakla mükelleftir."

Belediye başkanlığı döneminde cemaatlerle yakın ilişkisi olduğunu anlatan Sarıgül, kendi bölgesinde Ermeni,Yahudi, Rum cemaatleri olduğunu belirterek, "Türk cemaatlerimiz de oldu, ben bütün cemaatlerin isteklerini dinlemekle mükellefim. Benim demokrasi anlayışım bütün yurttaşlarımın, hangi cemaate mensup olursa olsun onlara hangi cemaate mensupsun diye sormam. Ben bana gelen yurttaşlarıma Allah'ımın bana verdiği güle sana nasıl yardımcı olabilirim diye sorarım." dedi.

CİHAN

Yorumlar