Sarıgül: Başbakan bize proje dayatamaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul’u Ankara’dan yönettirmeyeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Başbakan bize proje dayatamaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul’u Ankara’dan yönettirmeyeceklerini söyledi. Sarıgül, “Başbakan bize proje dayatamaz. Yandaşlara talan ettirmeyiz. Nerede değerli bir arazi, yeşil alan varsa burada ne güzel rezidanslar olur dedirtemeyiz.” diye konuştu.

Mustafa Sarıgül, Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde partililerle bir araya geldi. Sarıgül’ün yanı sıra programa CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP’nin İstanbul’daki 39 ilçesinin belediye başkan adayı ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda, Mustafa Sarıgül’ün videolar eşliğinde İstanbul projeleri, açıklandı. Salondaki partililere seslenen Sarıgül, “İstanbul’a yakışmayan o bildiğimiz hataların önüne geçeceğiz. Planlı gelişmenin İstanbul’da zamanı geldi. Kentsel dönüşümü yıkım olmaktan biz çıkaracağız. Bütün yurttaşlarımızın haklarını hukuklarını en iyi şekilde biz koruyacağız. Ulaşım İstanbul’da kilitlenmiştir. Ulaşım sistemini yeniden İnşallah biz düzenleyeceğiz. Bilim ve teknolojiyi en iyi şekilde biz kullanacağız. Ulaşım sorununu biz çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Engelli vatandaşlar için de projeleri olduğunu söyleyen Sarıgül, “Engelli kardeşlerimize her türlü imkanı biz sağlayacağız. Engelli kardeşlerimizle el ele kola kola olacağız. İstanbul’u bilim ve teknoloji şehri yapmak boynumuzun borcu. Bilimde mutlaka seferberlik ilan edeceğiz. Bir amacımız da İstanbul’un kültür başkenti haline getirmektir.” şeklinde konuştu.

“İstanbul’u Ankara’dan yönettiremeyiz.” diyen Sarıgül, “Başbakan bize proje dayatamaz. Yandaşlara talan ettirmeyiz. Nerede değerli bir arazi, yeşil alan varsa burada ne güzel rezidanslar olur dedirtemeyiz. İstanbul’un kaynaklarını Ankara’nın para ihtiyacı için kullandırtmayız. İstanbul’da at oynatılmasına asal izin vermeyeceğim.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar