Sarıgül: Başbakan 'bana oy verenler benim, gerisi ne yaparsa yapsın' diyor

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, CHP Yalova Belediye Başkan adaylarına destek vermek amacıyla Yalova'ya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Başbakan 'bana oy verenler benim, gerisi ne yaparsa yapsın' diyor

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, CHP Yalova Belediye Başkan adaylarına destek vermek amacıyla Yalova'ya geldi. Seçim otobüsü ile Yalovalı vatandaşları selamlayan Sarıgül, "Başbakan 'bana oy verenler benim gerisi ne yaparsa yapsın' diyor. Bir ülkenin Başbakanı böyle bir cümle kullanabilir mi? Bir ülkenin Başbakanının görevi bütün ülkenin vatandaşlarını kucaklamaktır." diye konuştu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, "Türkiye bölünme tehlikesi ile karşı karşıya. Türkiye'de önemli sıkıntılar var. Başbakan bana oy verenler benim gerisi ne yaparsa yapsın diyor. Bir ülkenin Başbakanı böyle bir cümle kullanabilir mi. Bir ülkenin Başbakanının görevi bütün ülkenin vatandaşlarını kucaklamaktır. Sayın Başbakan bunu söyleyince elinde pala olan gençler sokağa çıkıyorlar, kız kardeşlerimize tekme atıyorlar. Biz CHP olarak diyoruz ki; bize oy versin vermesin tüm yurttaşlarımızın yüzde 40, yüzde 50'sini değil, yüzde 100'ünü kucaklayacağız." dedi.

İNCE: BAKAN EVLATLARI VE VATAN EVLATLARI DİYE TÜRKİYE'Yİ İKİYE BÖLECEĞİZ

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değindi. Türkiye'yi bir yanda bakan evlatları, bir yanda vatan evlatları şeklinde ikiye böleceklerini belirten İnce, "Dün Ankara'da yolsuzlukları okutmamak için Meclis'te bin dereden su getirdiler. 1950'de Demokrat Parti kırsal kesimin talepleri ile iktidara geldi. 1973'de Bülent Ecevit sol söylemlerle iktidara geldi. 1983 yılında ekonomi söylemleriyle Özal geliyor. 1989'da Erdal İnönü halkımı limon gibi sıktırmam deyip iktidar oluyor. 2002 yılında Recep Erdoğan diye birisi çıkıp ben yeniyim diyor. Koalisyondan bıkan halk ona oy veriyor. 2014 yılında Türkiye'yi ikiye böleceğiz, Ama Kürt, Türk, Alevi, Sünni diye ikiye bölmeyeceğiz. Türkiye'yi bir yanda bakan evlatları, bir yanda vatan evlatları şeklinde ikiye böleceğiz. Bir yanda ayakkabı kutularında yatak odalarındaki kasalar da milyon dolar biriktirenleri bir tarafa, bir tarafa asgari ücretle geçinenleri koyacağız." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar