Sarıgül, Bahçelievler Belediye Başkanı'nı istifaya çağırdı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Gezi Parkı olayları sırasında Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun gelininin Kabataş’ta darp edildiği iddiasıyla ilgili Develioğlu'nu istifaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül, Bahçelievler Belediye Başkanı'nı istifaya çağırdı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Gezi Parkı olayları sırasında Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun gelininin Kabataş’ta darp edildiği iddiasıyla ilgili Develioğlu'nu istifaya çağırdı. Sarıgül, “Bu olay tamamen bir senaryoysa Bahçelievler Belediye Başkanımızın bugün derhal görevinden istifa etmesi lazım.” dedi.

Mustafa Sarıgül, Eminönü’nde sevgililer günü sebebiyle vatandaşlara gül dağıttı. Sarıgül, “İstanbul diyor ki; 'öyle bir sevgilim olsun ki beni çok sevsin.' Beni Londra ve Paris ile yarıştırsın. Öyle bir sevgilim olsun ki diyor hayali vaatlerde bulunmasın. Mecidiyeköy’den Altunizade’ye teleferikle geçerken, acaba o görüntü kirliliği ne olacak, acaba çevreciler ne diyecek?” ifadelerini kullandı.

Eski Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın serbest bırakılmasıyla ilgili Sarıgül, “Mutlaka yeni bir paralel yapı kurulmuştur. Ve bu paralel yapı çok acil bir karar vermiştir. Nedense 16 yıl önce saçma sapan konulara dayanarak Sarıgül’ün TMSF vasıtasıyla el koyanlar, kasaları ve kutuları görmeden çok hızlı bir kararla böyle bir adalet ne şekilde tecelli ediyorsa daha 90 gün bile olmadan hızlı bir şekilde adaletin tecelli etmesi, bu gerçekten Türkiye açısından son derece üzüntü verici bir olaydır. 'Senin adaletin benim adaletim, senin savcın benim savcım' olmaz. Hiçbir demokratik ülkede savcılar soruşturma yaparken soruşturma esnasından görevinden el çektirilmez. Ben böylesine bir kararı, hukuk adına, adalet adına son derece üzüntülü görüyorum. Bana göre kamu vicdanında bu olay son derece büyük yara almıştır.” şeklinde konuştu.

Sarıgül, Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş’ta Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun gelininin darp edildiği iddiasıyla ilgili de açıklama yaptı. Sarıgül, “Hiçbir yurttaşımız Türkiye’de başörtülü kardeşlerimize negatif davranmaz. Ne yazık ki şimdi özellikle Bahçelievler Belediye Başkanımıza bunu sormak lazım. Bahçelievler Belediye Başkanı bazı televizyon kanallarına çıkıp benim ailemden birini, benim gelinime böyle bir olayın yapıldığını söylemişti kendileri. Acaba şu anda bir siyaset için ailesinden bir ferdi konuşmaya değer mi? Bir oy almak için böyle bir şeye değer mi? Ben kendisini zaten ziyaret etmiştim. Kendisiyle konuşup, böyle bir olaydan çok üzüntü duymuştum. Ama ziyarete gittiğim zaman sayın başkanın benim kadar üzülmediğini orada da hissetmiştim ama bir şey diyememiştim. Ben izlemedim ama söyle bir olay varsa çok üzülürüm. Böyle bir olay varsa, tamamen bir senaryoysa Bahçelievler Belediye Başkanımızın bugün derhal görevinden istifa etmesi lazım. Kamuoyunu yanıltmak doğru bir olay değildir.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar