Sarıgül: Alo Fatih Saraç hattı, Sarıgül için açıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül,Sarıyer'de partililerle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Alo Fatih Saraç hattı, Sarıgül için açıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül,
Sarıyer'de partililerle bir araya geldi. İnterneti yasaklayan bir Başbakan'ın hiç bir demokratik ülkede yeri olmadığını söyleyen Sarıgül, “Ben İstanbul’da Kadir Topbaş ile yarışacağımı düşünüyordum. Ancak bir baktım ki, Ankara’daki devlet gücü işin içine girdi. Alo Fatih Saraç hattı, Sarıgül için açıldı. Fatih Saraç'a talimat veren dinlesin. Alo Fatih Saraç alo. Çünkü Başbakan’ın aklı İstanbul’da, fikri Sarıgül’de.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sarıyer'de partililerle bir araya geldi. İnternet yasağı konusunda konuşan Sarıgül, "İnternet yasağı hangi ülkede olur biliyor musunuz? İnternet yasağı Afganistan'da olur, Pakistan'da olur, internet yasağı İran'da var. Almanya'da, Fransa'da, İsviçre'de, Belçika'da interneti yasaklayan Başbakan o gün istifa etmesi lazım. İnterneti yasaklayan Başbakan'ın hiç bir demokratik ülkede yeri yoktur." dedi.

Kadir Topbaş'ın olimpiyatları alacağız diyerek 5 sene önce milleti oyaladığını söyleyen Sarıgül, "Kayak sporlarına baktım Soçi'deki. Afrika'da hiç kar yok. Afrika ülkelerinden kayak sporu için Soçi'ye giden oyuncu sayısı daha fazla. Koskocaman Türkiye'den Soçi'ye giden oyuncu sayısı 6-7. Peki buradan şunu sormak istiyorum; Siz yıllarca olimpiyat dediniz ama olimpiyatları Japonya'ya kaptırdınız. Çünkü, sizin kafanız olimpiyatlarda değil. Siz olimpiyatları almak istemiyorsunuz. Olimpiyatları alsaydınız sadece ve sadece olimpiyat tanıtım toplantılarının tamamına giderdiniz. Şunu bilmenizi istiyorum. Bir ülkeye olimpiyatları vermeniz için cep telefonlarınızın da özgür olması gerekir, adalet sisteminin özgür olması lazım, internetin serbest olması lazım. Hakimlere, savcılara, polislere karışmamanız lazım. Bir ülkede demokrasi olması lazım." şeklinde konuştu.

Sarıgül konuşmasını şöyle sürdürdü: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Belediye Başkanı olduğu zaman diyor ki,' Üçüncü köprüyü kesinlikle yaptırtmam.' Yüz binlik planları Sayın Kadir Topbaş metropolde planlama bürosu kuruyor, Hüseyin Kaplan hocamızı başına getiriyor. Her şeyi planlıyor. Şimdi o yüz binlik planlarda ne İstanbul Kanalı var, ne Boğaz Köprüsü var, ne de Havaalanı var. Buradan Sayın Topbaş'a soruyorum. Bu büroyu niye kurdun, yüz binlik planı sen yaptın. Yüz binlik planları hangi talimatla iptal ettin. İstanbul'u sen mi yönetiyorsun Sayın Başkan yoksa başkası mı yönetiyor?" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da Kadir Topbaş'la yarışacağı zannederken bir baktım ki Ankara işin içine girdi diyen Sarıgül, "Devlet gücü işin içine girdi. Alo Fatih Saraç hattı Sarıgül için açıldı. Fatih Saraç'a talimat veren dinlesin. Alo Fatih Saraç alo. Sayın Başbakan diyor ki,'Fatih sıkıntılı günlerden geçiyoruz, malum şahsı sürekli gösteriyorsunuz. Gazetelerin de ön sayfalarında yer alıyor.' o da diyor ki:' Hayır efendim yanlışlık olmuş onun yerine biz başka arkadaşı gösteriyoruz.' Şimdi buradan şunu anlıyoruz: Sayın Başbakan Konya'dan konuşuyor İstanbul diyor, Ankara'da konuşuyor İstanbul diyor, dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz Sayın Başbakan İstanbul diyor. Sayın Başbakan'ın aklı İstanbul'da fikri de Sarıgül'de." diye konuştu.

Onlar daha önce mücahitti şimdi oldular müteahhit diyen Sarıgül, "Allah Rahmet eylesin Erbakan Hoca'nın sayesinde birbirlerine merhamet ağıyla bağlılardı. Şimdi hepsi oldu menfaat ağı. Eskiden kutularından güzel havlular çıkardı şimdi o kutulardan dolarlar çıkıyor." dedi. CİHAN

Yorumlar