Sarıgül, adaylık dilekçesini verdi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı dilekçesini törenle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya verdi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül, adaylık dilekçesini verdi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı dilekçesini törenle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya verdi. Burada konuşma yapan Sarıgül, hiç görülmemiş bir kampanya yürüteceklerini söyledi. Sarıgül, “Biz coğrafi konumu, tarihi, doğası ve kültürel değerleriyle bir dünya markası olan İstanbul’u çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız.” dedi.

Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi aday adaylığı dilekçesini CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen törenle CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya teslim etti. Sarıgül’e toplantı salonunda ve İl Başkanlığı’ı önünde toplanan kalabalık bir grup sloganlarla destek verdi. Davul zurna eşliğinde karşılanan Sarıgül, “Bugün burada tarihi bir gün yaşıyoruz. Önümüzde yerel seçimler var. Haftalardır İstanbul’u karış karış dolaşıyorum. Yurttaşlarımızın yoğun ilgileriyle karşılaştım, güven duygularını gördüm.” şeklinde konuştu.

Anlayışlarının asla ötekisi olmayan bir anlayış olduğuna vurgu yapan Sarıgül, tüm İstanbul’u demokratik bir yönetimle kucaklamayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul’u daha iyi bir noktaya getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Sarıgül, “Biz coğrafi konumu, tarihi, doğası ve kültürel değerleriyle bir dünya markası olan İstanbul’u çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Güzel İstanbulumuzun suyunu, havasını, denizini, toprağını, yeşilini ve ormanını en iyi şekilde koruyacağız.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un plansız yapısına ulaşımı aksatan problemlerine izin vermeyeceklerini kaydeden Sarıgül, “Hepimizin bildiği ulaşım sistemi artık kilitlenmiştir. Ulaşım yürümüyor. Ulaşım sistemini yeniden düzenleyeceğiz. İstanbul’da trafik çilesine son vereceğiz.” şeklinde konuştu. Bu seçimlerde İstanbullulara güvendiğini anlatan Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti: “İçim çok rahat. Kendimi gönül rahatlığı ile İstanbullu yurttaşlarıma emanet ediyorum. Vakit tam zamanıdır.”

Diğer siyasi partilerin adaylarını karalayarak siyaset yapmayacaklarına dikkat çeken Sarıgül, eski yönetimin artık yorulduğunu ve heyecanını kaybettiğini söyledi. İstanbul ile ilgili projelerini de gelecek zamanlarda anlatacaklarını sözlerine ekledi.

OĞUZ KAAN SALICI: HDP İLE İTTİFAK YOK

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, HDP ile ittifak yapılıp yapılmayacağı sorusuna cevap verdi. Her hangi bir ittifakın söz konusu olmadığını belirten Salıcı, “CHP Genel Merkezi de MHP de HDP de bu seçimlere kendi adayları ile gireceklerini söylediler. Bunun üzerine söylenecek bir şey yoktur. CHP kendi adayları ile iktidar olacaktır.” dedi.
CİHAN

Yorumlar