Sarıçam’ın geleceği bu gençlik merkezinde şekillenecek

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Sarıçam Gençlik Merkezi Binası’nın açılışını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sarıçam’ın geleceği bu gençlik merkezinde şekillenecek

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Sarıçam Gençlik Merkezi Binası’nın açılışını yaptı. Zihni Aldırmaz, yerel yönetimlerin bir görevinin de yoksul aile çocuklarına çeşitli konularda eğitim vermek, onların üniversite sınavına ve diğer sınavlara hazırlanmasını sağlamak olduğunu belirterek, merkezde eğitim gören çocuklarla sohbet etti.
Çocuklara ve gençlere hayat hikayesini anlatan Zihni Aldırmaz, çok zor koşullarda öğrenim gördüklerini, babasını kaybettiği gün yatılı okula kabul edilmesiyle kendisine verilen fırsatı iyi kullandığını ifade etti. Zihni Aldırmaz, “Şimdi sizlerin önünde, size yol gösteren, her türlü olanağı sunan ağabeyleriniz, büyükleriniz var. Yeter ki çalışın ve fırsatları iyi değerlendirin. Ben belediye başkanı olmasam da yanınızda olacağım.” dedi. Bu merkezler sayesinde gençlerin sosyal yönlerinin gelişeceğini ve özgüvenlerinin artacağını vurgulayan Aldırmaz, kenar mahallelerdeki gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Sosyal belediyecilik görevini yerine getirmenin en güzel örneklerinden birinin bu gençlik merkezleri olduğuna işaret eden Zihni Aldırmaz, büyükşehir belediyelerinin yanı sıra ilçe belediyelerinin de mutlaka bu alana eğilmesi gerektiğini söyledi. Gençlere ve çocuklara sahip çıkmanın belediyeler açısından yol, kaldırım ve asfalt yapmaktan çok daha önemli bir görev olduğunu vurgulayan Aldırmaz, eğitim hizmeti ile ülkenin geleceğinin kurtarılacağını söyledi.

Sarıçam Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Arif Sarı, “Zihni Aldırmaz bize verdiği destekle bir çığır açtı. Kendisine teşekkürü borç biliyoruz. Okullarımız arasındaki eğitim kalite farkı sınavlara yansıyor ve adaletsizlik oluşuyor. Böyle merkezlere ihtiyaç var.” diye konuştu. Gençlik merkezinde Sarıçam ilçesinde ikamet eden gençler her türlü eğitim konusunda destek görecek. Aynı zamanda sportif ve kültürel faaliyetlerle de gençlerin sosyal yönlerinin gelişimine katkıda bulunulacak. Gençlik merkezinin açılışı Sarıçam halkını da memnun etti. Törene katılan vatandaşlar, gençleri kötü alışkanlıklardan koruyacak bir merkeze kavuşmanın sevincini dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar