Sarıçam’da köylünün ürettiği doğal ürünler için pazar kuruluyor

Adana’nın Sarıçam ilçesinin kırsalında tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların ürettiği ürünler belediye ve özel sektör işbirliği ile kurulacak pazarda satışa sunulacak. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam’da...

Google Haberlere Abone ol
Sarıçam’da köylünün ürettiği doğal ürünler için pazar kuruluyor

Adana’nın Sarıçam ilçesinin kırsalında tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların ürettiği ürünler belediye ve özel sektör işbirliği ile kurulacak pazarda satışa sunulacak.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam’da doğal ürünlerin tüketici ile buluşması için girişimde bulundu. Bu kapsamda köylünün doğal ürünlerini pazarlanabileceği yer temini yapıldı. Doğal bitkilerin depolanması, paketlenmesi ve alımının yapılabilmesi için Sarıçam Mustafalar Mahallesine çağrı merkezi kuruldu. Sarıçam ilçesinin mahalle muhtarları ile bu merkezde bir toplantı gerçekleştirildi. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, meclis üyeleri, muhtarlar ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sarıçam ilçe Başkanı Mehmet Koca ile yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Dr. Ömer Coşkun öncelikli olarak muhtarlardan doğal ürünlerin değerlendirilmesine ilişkin bilgi aktardı.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ, köylülerin ürettiği yumurta, süt, tereyağı, peynir, zeytin, reçel, incir ve benzeri ürünlerini tüketiciye direkt pazarlamalarını sağlayacaklarını belirterek, “Çiftçimiz, ürünlerini pazarlamakta sıkıntı yaşıyor. Belediye olarak Dr. Ömer Coşkun’dan kurmuş olduğu bu merkezi haftanın belirli günlerinde sizler için tahsis etmesini istedik. Bu merkezde kurulacak pazar ile çiftçilerimiz ürünlerini bizzat tüketiciye satma fırsatı bulacak.” dedi.

CİHAN

Yorumlar