Sarıçam Belediyesi'nden park ve yeşil alan atağı

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, şehirleşme oranındaki artışın beraberinde yeşil alan ve park ihtiyacını ortaya çıkardığını söyledi. Uludağ, park ve yeşil alan yapımı noktasında belediye olarak önemli çalışmalar yaptıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Sarıçam Belediyesi'nden park ve yeşil alan atağı

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, şehirleşme oranındaki artışın beraberinde yeşil alan ve park ihtiyacını ortaya çıkardığını söyledi. Uludağ, park ve yeşil alan yapımı noktasında belediye olarak önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Başkan Bilal Uludağ’ı Sarıçam'a çok önemli görsellikte katacak olan iki önemli parkın yapımı için çalışmaların sürdüğüne belirtti. Bu parklardan birisinin Yine Yeşil Bulvarına cephe olan DSİ’ye ait derenin ıslah edilerek çevresiyle birlikte yeşil alan olarak kazandırılması olduğuna işaret eden Başkan Uludağ, "Kozan Yolundan PTT Evleri Otoyol köprüsüne kadar olan bölümü ıslah edeceğiz. DSİ 6. Bölge Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Küçük bir merkez parkı andıran büyük bir yeşil alan olarak yapılacak parkta çocuk oyun ve spor alanları da bulunacak. Bu dere bölgede ikamet eden insanları rahatsız ediyor. Buranın yapılması halinde önemli bir görsellik sağlayacağız. Hem de bir çevre kirliliği oluşturan alanı ortadan kaldırmış olacağız." dedi.

Bir diğer park projesinin ise Şahintepe Mahallesi içinde oto yola cephe 10 dönüm alan üzerinde yapacaklarını belirten Başkan Bilal Uludağ, "Bu alanda yapacağımız park ile Şahintepe mahallesi sakinlerine hem oyun alanı hem de spor alanı kazandıracağız. Bir başka projemiz de Kozanyolu kenarındaki yürüyüş yolunun tekrar düzenlemesidir. Buranın ihalesin yapıyoruz. Bu proje kapsamında üniversite ile yapılan protokol gereği ÇÜ Ziraat Fakültesi arazisi için ihata duvarı yapacağız. Yürüyüş yolu da modern hale gelecek. Yine Orhangazi Mahallesinde bir park projesi yapılıyor. Kısa dönemde 10 adet yeni park yapmayı planlıyoruz. Ayrıca daha önce yapılan tüm parkları elden geçireceğiz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar