Sarıçam Belediyesi'nden kültür atılımı

Sarıçam Belediyesi, kültür hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Sarıçam Gönüllüler Derneği (SARGÖNDER) ile ortaklaşa yürütülen Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Yarışması için başvurular 31 Aralık sona erecek. Ödül töreni Nisan...

Google Haberlere Abone ol
Sarıçam Belediyesi'nden kültür atılımı

Sarıçam Belediyesi, kültür hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Sarıçam Gönüllüler Derneği (SARGÖNDER) ile ortaklaşa yürütülen Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Yarışması için başvurular 31 Aralık sona erecek. Ödül töreni Nisan 2015’te Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında yapılacak.

SARGÖNDER’in bünyesinde çıkmaya başlayan üç aylık Portakal Çiçeği dergisinin yayın kurulu ile bir araya gelen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Yarışması hakkında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Uludağ, birlikte yürüttükleri bu projeyle katılımcıların duygu, düşünce ve gözlemlerini yazarak ifade etmesini sağlamayı, Türkçenin etkili ve doğru kullanımının yerleşmesine katkı sunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Başkan Uludağ, “Bu tür yarışmalar Belediyemizce her zaman desteklenecektir. Katılımcıların kültür ve sanat bilincini, millî kültürüne odaklanarak edinebilmesi; kendi kültürel değerleri, Adana’nın tarihine, dolayısıyla geleceğine sahip çıkacak nesillerin yetişmesi için çok önemlidir. Bu kapsamda, düzenlenecek olan bu yarışma ile katılımcıların özgün eserler ortaya çıkarmasına fırsat verilerek, Adana ile ilgili her türlü değerin edebî metinler üzerinden yarınlara kazandırılmasına ortam hazırlanmış olacak.” dedi.

Portakal Çiçeği Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Avukat Yusuf Özer de Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a katkılarından dolayı teşekkür etti. Özer şunları kaydetti: “Yarışma Adana’yı merkez alan konuları içeren hikâye, deneme ve şiir türlerini kapsayacak ve yarışmaya 15 yaş üstü herkes katılabilecektir. Eserlerin son teslim tarihi 31 Aralık, ön eleme tarihi 1 Şubat 2015, Seçici Kurul tarafından değerlendirilme tarihi 15 Şubat 2015’tir. Ödül töreni ise Nisan 2015’te Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında yapılacaktır.” CİHAN

Yorumlar