Sarıçam Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Yarışması düzenliyor

Sarıçam Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Yarışması düzenliyor. Adana ilini merkez alan konuları içeren ve 15 yaş üstü herkesin katılımına açık yarışmada; hikaye, deneme ve şiir türlerini kapsayan eserlerde dereceye girenlere...

Google Haberlere Abone ol
Sarıçam Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Yarışması düzenliyor

Sarıçam Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Yarışması düzenliyor. Adana ilini merkez alan konuları içeren ve 15 yaş üstü herkesin katılımına açık yarışmada; hikaye, deneme ve şiir türlerini kapsayan eserlerde dereceye girenlere toplamda 15 bin TL para ödülü verilecek.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “Katılımcıların kültür ve sanat bilincini, milli kültürüne odaklanarak edinebilmesi; kendi kültürel değerleri, Adana’nın tarihine, dolayısıyla geleceğine sahip çıkacak nesillerin yetişmesi için çok önemlidir. Bu kapsamda, düzenlenecek olan yarışma ile katılımcıların özgün eserler ortaya çıkarmasına fırsat verilerek, Adana ile ilgili her türlü değerin edebi metinler üzerinden yarınlara kazandırmalarına ortam hazırlanmaktadır” dedi.

YARIŞMA TAKVİMİ

Sarıçam Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Yarışması takvimi şöyle belirlendi; Eserlerin son teslim tarihi 31 Aralık 2014, Eserlerin ön eleme tarihi 1 Şubat 2015, Eserlerin seçici kurul tarafından değerlendirme tarihi 15 Şubat 2015. Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Yarışması’nın ödül töreni her yıl Nisan ayında Adana’da gerçekleştirilen, ‘Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı’ kapsamında düzenlenecektir.

TOPLAMDA 15 BİN TL ÖDÜL DAĞITILACAK

Sarıçam Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Yarışması’nda hikaye, deneme ve şiir dallarında dereceye girecek eserlere toplamda 15 bin TL ödül verilecek. Buna göre her dalın birincisine 2.000 TL, ikincisine 1.500 TL, üçüncüsüne 1.000 TL verilecek. Ayrıca üç dalda birer de mansiyon ödülü dağıtılacak. Mansiyon eser sahiplerinin her birine 500 TL verilecek.

YARIŞMANIN AMACI

Sarıçam Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Yarışması Tertip Komitesi yarışmanın amacını şu şekilde açıkladı; katılımcıların duygu, düşünce ve gözlemlerini yazarak ifade etmesini sağlamak; Türkçenin etkili ve doğru kullanımının yerleşmesine katkıda bulunmak, gençlerin öğrenim yaşamını yaratıcılık yoluyla zenginleştirmek ve geleceğin yazarlarının yetişmesine öncülük etmek. Nesiller arası köprülerin kurulmasını sağlamak, dilin doğru ve etkin biçimde kullanılmasını teşvik etmek, dil şuurunun toplumda yerleşmesi ve gelişmesini sağlamak. Edebiyat dünyasına yeni yazarlar kazandırmak, sanatsal, kültürel, tarihi veya geleneksel değerlerimizin edebi eserlerle yazılı hale getirilmesini sağlamak. Katılımcıların kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek, katılımcıların potansiyellerini ortaya çıkarabilecekleri uygun zemini hazırlamak. Katılımcıların edebi eserler yoluyla, Adana’nın sahip olduğu tarihi ve kültürel her türlü değeri tanıyıp benimsemelerine katkıda bulunmak. Okuyan, düşünen ve yazan gençliğin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak.”

KATILIM ŞARTLARI

Eser sahipleri www.sarıcam.bel.tr adresinde yer alan Başvuru Şartnamesine uygun olarak kaleme alınmış eserlerini aynı sitede yer alan başvuru formu ile birlikte doldurup, eserleriyle birlikte [email protected] adresine elektronik posta yoluyla ulaştıracaklardır. Katılımcılar her dalda yalnızca 1 (bir) eserle yarışmaya katılabilir. Yarışmaya gönderilen eserin birden fazla yazarı olabilir.

Şartnameye uygun olarak ve zamanında teslim edilen tüm eserler, seçici kurul tarafından değerlendirilecek; basılmaya değer görülen eserler Sarıçam Belediyesi tarafından kitap haline getirilecektir.

Yarışmaya katılacak eser bilgisayarda 11 (on bir) punto 1,5 satır aralığında yazılmalı, A4 boyutunda üst, alt, sağ ve sol kenar boşlukları 2,5 cm.’yi geçmeyecek şekilde ‘Times New Roman’ yazı karakteriyle, word formatında yazılmalıdır.

Hikâyeler en az 1 en fazla 3 sayfa A4 sayfası uzunluğunda olmalıdır.

Denemeler en az 1, en fazla 2 sayfa A4 sayfası uzunluğunda olmalıdır.

Şiirler en az 1, en fazla 2 sayfa A4 sayfası uzunluğunda olmalıdır.

YARIŞMA SEÇİCİ KURULU

V. Hüseyin Kaya (Granada Dergisi Genel Yayın Yönetmeni)

Bülent Parlak (İzdiham Dergisi Genel Yayın Yönetmeni)

Tahsin Yıldırım (Edebiyat Tarihçisi, Yazar, Öğretmen)

Nedim Ali Kısaoğlu (Yazar)

Yusuf Özer (Sarıçam Gönüllüleri Dernek Başkanı)

Yüksel Evsen (Gazeteci, Yazar)

Bekir Uludağ (Edebiyat Öğretmeni)

CİHAN

Yorumlar