Sarıçam Belediyesi, 5 yıllık stratejik plan için ilk adımı attı

Sarıçam Belediyesi 2014-2019 yılları arasını kapsayacak stratejik plan çalışmalarına başladı. Bu amaçla belediyenin tüm birim sorumlusu ve teknik personeline planın hazırlanmasına ilişkin eğitim semineri verildi. Belediye Başkanı Bilal...

Google Haberlere Abone ol
Sarıçam Belediyesi, 5 yıllık stratejik plan için ilk adımı attı

Sarıçam Belediyesi 2014-2019 yılları arasını kapsayacak stratejik plan çalışmalarına başladı. Bu amaçla belediyenin tüm birim sorumlusu ve teknik personeline planın hazırlanmasına ilişkin eğitim semineri verildi.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın da katıldığı eğitim seminerini bütçe, muhasebe ve maliye alanında uzman Erkan Karaaslan verdi. Stratejik planın belediye başkanı tarafından hazırlanarak meclise sunulacağını belirten Karaaslan, "Kanunda meclisin bu stratejik planı onaylayacağı belirtilir. Meclisin kabul edeceği veya ret edeceği yazmaz. Çünkü bu stratejik plan belediye başkanı seçimden önce bir bildiri veya beyanname ile halka bunu sunmuştur halkta kabul ederek başkanı seçmiştir. Biz şimdi başkanın seçim öncesindeki yapmak için halka anlattığı hizmetleri bu stratejik palana yazacağız. Bunu da performans programı ile bütünleştirip bütçeye bağlayacağız. Stratejik plan yazmaya başlamadan önce belediyenin mevcut durumunu bir analiz edeceğiz. Bunun için belediyenin park sayısından, araç gereç sayısına kadar bir envanterini çıkaracağız. Ardından da maliyet analizi yapacağız. Hazırlayacağımız bu stratejik plan ile Sarıçam yeni bir ivme yakalayacak. İyi bir sıçrama gösterecek. Sarıçam’da stratejik planda daha çok hizmet ağırlıklı olacağını tahmin ediyorum. Çünkü burası gelişmiş bir ilçe değil, yeni kurulan daha beş yıllık yeni yerleşim alanından oluşan bir merkez." dedi.

Sarıçam Belediyesi ilk adımı attığı stratejik plan çalışmalarını ağustos ve eylül ayı içinde tamamlayarak en geç akimde meclis çalışmalarına yetiştirmesi bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar