Sarıçam Belediye Meclisi’nden hükümete: Iraklı Türkmenlere sahip çıkın

Sarıçam Belediye Meclisi temmuz ayı çalışmalarına Başkan Bilal Uludağ başkanlığında başladı. Meclis çalışmasının ilk gününde gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyesi Mehmet Özcan, hükümeti, Irak’ta...

Google Haberlere Abone ol
Sarıçam Belediye Meclisi’nden hükümete: Iraklı Türkmenlere sahip çıkın

Sarıçam Belediye Meclisi temmuz ayı çalışmalarına Başkan Bilal Uludağ başkanlığında başladı. Meclis çalışmasının ilk gününde gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyesi Mehmet Özcan, hükümeti, Irak’ta IŞİD terör örgütü tarafından şehirleri işgal edilen ve katliamı maruz kalan Türkmenlere sahip çıkmaya çağırdı.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ başkanlığında toplanan belediye meclisi başta yeni kurulan ve iptal edilen müdürlüklerin bütçelerinin düzenlenmesine ilişkin gündem maddelerini görüştü. Gündem dışı söz alan meclis üyesi Mehmet Özcan, Türkiye’nin yanı başındaki vatan coğrafyasının ve Misakımillinin bir parçası olan Kerkük ve Musul’un IŞİD teröristleri tarafından işgal edildiğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Müslüman Türk nüfusunun katliama uğraması, bizleri yürekten yaralamıştır. Türkmen elinin sahipsiz olduğu, yalnız ve öksüz bırakıldığı Türkiye’de herkesin malumudur. Bu katliamı ve işgali şiddetle kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti devletine ve hükümetine Müslüman Türkmen eline sahip çıkmaya davet ediyorum. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin başlatmış olduğu Türkmen Eline Yardım Kampanyası, Ülkü Ocakları Vakfı Genel Merkezi'nin öncülüğünde devam etmektedir. Adana kamuoyunu bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum."

CİHAN

Yorumlar