Sarıçam bahar şölenlerinin merkezi oldu

Sarıçam ilçesi bölge halkının bahar etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Yörük Türkmenler, Varsaklar ve Balkan Türkleri gibi derneklerce tertip edilen şölenlere ev sahipliği yapan Sarıçam her geçen gün gelişiyor. Bu yıl 12.’si düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Sarıçam bahar şölenlerinin merkezi oldu

Sarıçam ilçesi bölge halkının bahar etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Yörük Türkmenler, Varsaklar ve Balkan Türkleri gibi derneklerce tertip edilen şölenlere ev sahipliği yapan Sarıçam her geçen gün gelişiyor. Bu yıl 12.’si düzenlenen Yörük Türkmen Şöleni ile 10.’su düzenlenen Varsak Şöleninin yanı sıra, Balkan Türklerinin 25.’si düzenlediği Hıdırellez ve Bahar Şenliğine yine ev sahipliğini Sarıçam yaptı.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Balkan Türkleri tarafından düzenlenen Hıdırellez ve Bahar şenliğinde yaptığı konuşmada bu etkinliğin Sarıçam'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uludağ “Sizlerle burada birada olmaktan dolayı onur duyuyorum. Bu etkinliklerin halkasını önümüzdeki yıllarda daha da büyüterek devam etmeliyiz. Belediye olarak imkanlarımız doğrultusunda sonuna kadar destek olacağız.” dedi.

Dernek Başkanı Oktay Ulaşan, Başkan Uludağ'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Bu yıl Varsaklar Derneğinin 10.’sunu yaptığı Bahar Şöleninde ise binlerce Varsak, Yörük Ormanını doldurdu. Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan, Aladağ, Kadirli ve İmamoğlu ilçelerine bağlı köylerin ilgi gösterdiği şölen, bayram havasında geçti. Karacoğlan diyarının halk ozanları ve şairleri bu şölende bir araya gelerek bir birinden güzel, şiirlerini, türkülerini, atışmalarını ve taşlamalarını, uzun hava türkülerinin sesi Sarıçam’ın çam ormanları arasından göğe yükseliyor.

Bu arada Başkan Bilal Uludağ, şölen alanına gelen ve bir taraftan eğlenen bir taraftan da ailesiyle birlikte piknik yapan aileleri tek tek ziyaret etti. Başkan Uludağ, zaman zaman vatandaşın mutluluklarına ortak oldu. Kendi aralarında eşitli oyunlar tertip eden vatandaşların bu oyunlarına ortak olan Uludağ, bir ailenin düzenlediği ip çekme yarışına katıldı. Bu arada Başkan Bilal Uludağ'ın ilgisine vatandaşlarda fotoğraf çektirerek karşılık verdiler. CİHAN

Yorumlar