"Sarhoş polis müdürleri bizi joplatıp, tekmeliyordu"

28 Şubat Bursa Platformu, imam hatip liselerindeki başörtüsü yasağının 15. yıldönümünde Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
"Sarhoş polis müdürleri bizi joplatıp, tekmeliyordu"

28 Şubat Bursa Platformu, imam hatip liselerindeki başörtüsü yasağının 15. yıldönümünde Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde eylem yaptı. Eylemde konuşan okul eski mezunlarından Psikolog Hacer Nur Aksu, “Ramazan ayında sarhoş bir emniyet müdür yardımcısı bizleri joplatarak, tekmeleterek kovalıyordu.” dedi.

    28 Şubat postmodern darbe döneminde okullarda yaşanılan başörtüsü baskısı sebebiyle sorumlular hakkında dava açmaya hazırlanan 28 Şubat Bursa Platformu, başörtüsü yasağının 15. yıldönümünde Nilüfer İmam Hatip Lisesi önünde eylem düzenledi. 1999’da başörtüsü sebebiyle baskı gördüğü okuldan mezun olmayı başaran Hacer Nur Aksu, "O dönem, buralarda öğrenci olmak; polis, jop demekti. Tekme, hakaret demekti. Öğretmen demek; sürülen, süründürülen, ihraç edilen demek olduğu kadar bizleri ikna etmeye çalışan, okulumuza almayan, bir yolunu bulup okula girebilenleri polis joplarıyla kendi okulunun dışına attıran görevliler demekti. O zamanki bir okul müdür yardımcısı hanımefendi, milletvekillerini bile içeriye almıyordu. Aynı hanımefendi, okula alınmayan milletvekili TBMM’de iken gözde bir okula idareci olarak tayin edildi." şeklinde konuştu.

    "OKULA SARHOŞ GELİP, BİZİ TEKMELETTİLER"

    Bir Ramazan günü okula sarhoş gelen emniyet müdür yardımcısının kendilerine zulüm yaptığını öne süren Aksu şunları kaydetti: "Emniyet müdür yardımcısı bizleri joplatarak, tekmeleterek okul dışına kovalıyordu. Arkadaşımız Dilek Gürgen kamyonun altında kaldı ve bacağı kesildi. Aradan 15 yıl geçti, demokratik kazanımlar gibi gelişmelerden bahsediliyor. 28 Şubat mazlumları olarak bizlere, velilerimize, hocalarımıza yapılan bu zulmün hesabının verilmesini talep etmekten daha doğal bir hakkımız yok zannediyorum. Yetkililerden bunu beklemek böyle bir ortamda çok mu saflık olur?"

    Aksu, 28 Şubat döneminde öğrencilere büyük psikolojik baskılar yapıldığını, platform olarak toplayacakları delillerin ardından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar