Saray, ikinci kültür merkezine kavuştu

Saray’a yeni bir görünüm kazandıran Pursaklar Belediyesi, bin kişilik Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi’ni halkın hizmetine sundu. Saat Kulesi ve Dede Torun Evi’nin ardından hizmete giren kültür merkezi, mimari dokusu ile Saray’ın çehresini...

Google Haberlere Abone ol
Saray, ikinci kültür merkezine kavuştu

Saray’a yeni bir görünüm kazandıran Pursaklar Belediyesi, bin kişilik Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi’ni halkın hizmetine sundu. Saat Kulesi ve Dede Torun Evi’nin ardından hizmete giren kültür merkezi, mimari dokusu ile Saray’ın çehresini değiştirdi.

Ankara'nın Pursaklar Belediyesi hem ilçenin hem de Saray beldesinin büyük bir ihtiyacını karşılayacak olan 1000 kişilik Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi yaptırdı. Saat Kulesi’nin yan tarafına yapılan Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi, 2 bin 850 metrekare alan üzerine Selçuklu ve Türk mimarisi ile inşa edildi.

İki kat olarak tasarlanan projenin zemin katında 800 kişilik, birinci katında ise 200 kişilik, toplamda 1000 kişilik konferans salonu yer alıyor. Aynı zamanda çok amaçlı salon olarak da kullanılabilecek olan Kültür Merkezi’nde 100 araçlık açık otopark, 2 adet kafeterya, odalar, lavabolar, bekleme salonları da bulunuyor. Saray’ın ve bölgenin siluetine değer katan bu çalışmalar halkın büyük beğenisini kazandı.

CİHAN

Yorumlar