Saray 'Dede Torun Evi' açıldı

Ankara Pursaklar Belediyesi’nin özgün projelerinden biri olan Dede Torun Evi’nin dördüncüsü Saray Mahallesi’nde açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Saray 'Dede Torun Evi' açıldı

Ankara Pursaklar Belediyesi’nin özgün projelerinden biri olan Dede Torun Evi’nin dördüncüsü Saray Mahallesi’nde açıldı. Başkan Selçuk Çetin, açılışı hemşehrileriyle yaptı.

Daha önce Pursaklar Mimar Sinan Camii altında, Merkez Mahallesi Belediye Caddesi ve Yavuz Selim Camii altında açılan Dede Torun evlerine bir yenisi daha eklendi. Dördüncü Dede Torun Evi'nin açılışını Pursaklar Kaymakamı, Belediye Başkanı, ilçe müftüsü ve çok sayıda davetli yaptı.

Dualarla açılışı yapılan Dede Torun Evi’nde konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Pursaklar şehirleşiyor. Saray Mahallemizde yeni bir meydan oluşturuyoruz. Kültür merkezi, dede torun evi, kongre merkezi, okul ve camii bir arada bulunuyor. Kuşaklar arası bağı güçlendirip, çocuklarımızı dedeleri ile dedeleri de torunları ile buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

4 TANE DEDE TORUN EVİ HİZMET VERİYOR

Yıllar önce Pursaklar’da tespit ettikleri eksiklikten yola çıkarak bu projeyi geliştirdiklerini belirten Başkan Çetin, soğuk havada titreyerek dışarılarda namaz vakitlerini bekleyen hemşerhilerini gördüğünde çok üzüldüğünü, bu nedenle onlara sıcak bir yuva kurmaya karar verdiklerini kaydetti. Üç tanesi Pursaklar’da olmak üzere 4 adet Dede Torun Evi binlerce kişiye hizmet veriyor.

Çetin, 7’den 70’e her kesime yönelik projeler geliştirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Biz göreve geldiğimizde dedelerimizle ve torunlarla ilgili herhangi bir faaliyetin olmaması bizleri üzmüştü. Önce dedelerimizi ve nenelerimizi spora teşvik ettik, onlardan dua aldık. Biz bunları yaparken aklımıza şu geldi; ‘Soğuk havada dışarı çıkan büyüklerimizin gidecekleri bir yerleri olsun ve buraya çocuklarını, torunlarını da götürebilsinler.’ Bu projelerimiz böylece hayata geçmeye başladı. Bugün dördüncüsünü açtığımız Dede Torun Evimiz her mahallede yaygınlaşıyor. Hayırlı olsun.” Dede ve torunların doldurduğu mekânda misafirlere yiyecek ve içecek ikram edildi. Başkan Çetin, hemşehrileri ile uzun süre sohbet etti.
CİHAN

Yorumlar