Sapanca’da seviye iyice düşünce SASKİ tasarruf çağırısı yaptı

Sapanca Gölü’ndeki suyun giderek azalması sebebiyle Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, su tasarrufu çağrısında bulundu. Keleş, yaşanan bölgesel kuraklığın su tasarrufunun önemini bir kez daha net bir...

Google Haberlere Abone ol
Sapanca’da seviye iyice düşünce SASKİ tasarruf çağırısı yaptı

Sapanca Gölü’ndeki suyun giderek azalması sebebiyle Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, su tasarrufu çağrısında bulundu. Keleş, yaşanan bölgesel kuraklığın su tasarrufunun önemini bir kez daha net bir şekilde gösterdiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın su tasarrufuna özen göstermesi gerekiyor. Özellikle kuraklığın yaşandığı bu mevsimde su tasarrufu çok daha önemli.” dedi.

Keleş, yaptığı açıklamada, bölgede 7 yıl önce bir kuraklık yaşandığını, günümüzde yine ciddi bir kuraklık yaşandığını vurguladı. Bu kuraklığın 2007 yılındaki kuraklığa göre daha geniş bir bölgeyi etkilediğini dile getiren Keleş, “Ülkemizin zaten su zengini bir durumda olmadığı da dikkate alındığında, vatandaşlarımızın yılın tüm zamanlarında suyu tasarruflu kullanmaları gerekiyor. Bu esasen bizim inanç ve kültürümüzün de bir gereğidir. Ne var ki böyle dönemlerde su tasarrufunun önemi bir kat daha artıyor.” diye konuştu.

Su tasarrufunun, sadece SASKİ’nin başarabileceği ve önlem geliştirebileceği bir husus olmadığının altını çizen Keleş, bu konuda toplumun bütün kesimlerine görev düştüğünü vurguladı. Keleş, şunları kaydetti: “Yerine hiçbir şeyin ikame edilemediği bu önemli varlığımız için ne yapılsa azdır. Elbette SASKİ, üzerine düşen görevleri eksiksiz yapmanın gayreti içinde olacaktır. Ev içinde bireysel kullanımlarımız, iç tesisatlarımızın bakımı, damlatan muslukların değiştirilmesi, banyo, temizlik, rezervuarların kontrolü gibi hususlar toplamda büyük tasarruflar sağlamaktadır. Bunun yanında kesinlikle araç yıkama, bahçe sulama, halı yıkama gibi etkinlikler mümkünse ötelenmeli.”

Özellikle kaçak kullanım konusunda vatandaşlardan SASKİ’ye yardımcı olmaları çağrısında bulunan Keleş, bu konuda ALO 185 hattına ihbarda bulunulabileceğini söyledi.

Sapanca Gölü’ndeki su seviyesi tarihinin en düşük noktasında bulunuyor. Kritik eşik olan 29.90 seviyesine sadece 15 santimetre kalan göldeki su seviyesi, kurak ve aşırı tüketim sebebiyle giderek düşüyor.

CİHAN

Yorumlar