Sapanca Gölü'nde mahsur kalan gençler kendi çabalarıyla kurtuldu

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde kayık ve deniz bisikletiyle açıldıkları Sapanca Gölü'nde fırtınaya yakalanarak mahsur kalan 3 genç, kurtarma ekipleri geç kalınca kendi çabalarıyla kurtulmayı başardı.Olay, Sapanca Gölü'nün Kırkpınar sahilinde...

Google Haberlere Abone ol
Sapanca Gölü'nde mahsur kalan gençler kendi çabalarıyla kurtuldu

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde kayık ve deniz bisikletiyle açıldıkları Sapanca Gölü'nde fırtınaya yakalanarak mahsur kalan 3 genç, kurtarma ekipleri geç kalınca kendi çabalarıyla kurtulmayı başardı.

Olay, Sapanca Gölü'nün Kırkpınar sahilinde meydana geldi. İddiaya göre, Fazlı, Aykut ve Özgür isimli gençler yüzmek için kayık ve deniz bisikletiyle gölde açıldı. Gençler, yağmur ve rüzgar nedeniyle gölde mahsur kaldı. Kıyıya dönemeyen gençler, cep telefonlarıyla ailelerini arayıp yardım istedi. Gençlerin haber vermesi üzerine aileleri durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis, Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne haber verdi. AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nde görevli ekibin, Düzce'de başka bir görevde olması nedeniyle gençlerin yardımına kimse gidemedi. Gençlerden ikisi kendi çabalarıyla deniz bisikletiyle kıyıya çıktı. Kıyıya çıkan iki kişi daha sonra yanlarına bir kişiyi de alarak deniz bisikletiyle kayıkta mahsur kalan diğer arkadaşının yardımına gitti. Kayıkta bulunan kişi ve beraberindekiler sağ salim kıyıya çıkmayı başardı.

Arama kurtarma ekibi, gençler kıyıya çıktıktan sonra olay yerine geldi. CİHAN

Yorumlar