Sapanca Gölü kış misafirlerini ağırlıyor

Kuraklık ve aşırı tüketim sebebiyle kuruma tehdidi ile karşı karşıya kalan Sapanca Gölü, bu olumsuzlukların yanında görsel bir şölene de ev sahipliği yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Sapanca Gölü kış misafirlerini ağırlıyor

Kuraklık ve aşırı tüketim sebebiyle kuruma tehdidi ile karşı karşıya kalan Sapanca Gölü, bu olumsuzlukların yanında görsel bir şölene de ev sahipliği yapıyor. Göl, kış mevsiminde binlerce kuşa güvenli bir liman oluyor.

Kuzeydeki çok soğuk ülkelerden göç eden kuşular, Türkiye’nin önemli sulak alanlarından biri olan Sapanca Gölü’nde konaklıyor. Göl, sakarmeke, karabatak ve yaban ördeği türlerine ev sahipliği yapıyor. Göl kıyısı boyunca kümelenen kuşlar, seyri doyumsuz bir manzara sunuyor. Avın yasak olduğu gölde kaçak avcılara karşı ekipler sürekli denetim yapıyor. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, gölde 12 takımdan 28 familyaya ait 69 kuş türü tespit etmişti. Uzaktan bakıldığında gölün üzerinde siyan bir tabaka gibi görünen kuşlar merak uyandırıyor. Bazı sürücüler araçlarını göl kıyısına çekerek kuşları izliyor. Ancak yabani olmaları sebebiyle ürken kuşlar hemen gülün içine doğru çekiliyor. Göl kıyısındaki sazlıklarda kuşlara doğul bir yuva oluyor.
CİHAN

Yorumlar