Sapanca Gölü İyice Çekildi

Kocaeli ve Sakarya’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü’nde çekilme sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Sapanca Gölü İyice Çekildi

Aynı yerde 18 Eylül 2013 tarihinde çekilen bir fotoğraf ile 9 Nisan 2014 tarihinde çekilen fotoğrafa bakıldığında göldeki büyük çekilme görülüyor.

Son yağışlar da Sapanca Gölü’ne çare olmadı. Gölden aşırı su çekimi ve kuraklık sebebiyle çekilme devam ediyor. Son 6 -7 ayda kıyıdan göldeki çekilme fotoğraflara da yansıdı. 18 Eylül 2013 tarihinde çekilen fotoğrafta su açıkta kalan iskelenin hemen bitiminde görülürken son çekilen fotoğrafta suyun içe doğru metrelerce çekildiği görülüyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, geçen ay 30.25 kodunda olan su seviyesinin bu gün 30.17’e düştüğünü söyledi. Yağışlı bir sezon beklediklerini ifade eden Keleş, “Özellikle bahar aylarında mevsimsel yağışlar gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Şu an için ülke genelinde ciddi bir kuraklık yaşanıyor ancak önlemlerimizi aldık, yaz aylarında şehrimizde su kesintisi öngörmüyoruz.” diye konuştu.

Sapanca Gölü'ne alternatif olması amacıyla Akçay Barajı Projesi hazırladıklarını dile getiren Keleş, “İhale süreci tamamlanan Akçay Barajı için 10 Nisan Perşembe günü yer teslimi yapılacak. Sapanca Gölü ve yapımı devam eden Ballıkaya Barajı'yla şehrimizin su geleceği garanti altına alacak. Yılda 40 milyon metreküp su potansiyeli taşıyacak olan barajımız, dere ve kar sularından beslenecek." bilgisini verdi.

Yorumlar