Sapanca Gölü çekildi, yüzlerce içki şişesi gün yüzüne çıktı

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nde kuraklık sebebiyle gerçekleşen çekilme, göle atılan yüzlerce şişe ve çöpü gün yüzüne çıkardı.Sapanca Gölü’nün su seviyesi, kuraklık, sanayi amaçlı su...

Google Haberlere Abone ol
Sapanca Gölü çekildi, yüzlerce içki şişesi gün yüzüne çıktı

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nde kuraklık sebebiyle gerçekleşen çekilme, göle atılan yüzlerce şişe ve çöpü gün yüzüne çıkardı.

Sapanca Gölü’nün su seviyesi, kuraklık, sanayi amaçlı su alınması, bilinçsiz su tüketimi nedeniyle her geçen gün düşüyor. İşletme kodu 29.90 olan gölde seviye 29.75 koduna kadar geriledi. Tarihinin en kurak dönemini yaşayan göldeki çekilme, bazı bölgelerde 100 metreyi aştı. Çekilmeyle birlikte göle atılan atıklar da gün yüzüne çıktı. Kırkpınar sahilindeki yürüyüş yolu kenarında yüzlerce içki şişesi ve çöp ortaya çıktı.

Sapanca Gölü ve Doğayı Koruma Derneği (GÖLDER) Başkan Yardımcısı Alper Güven, Sapanca Gölü'nün sorunun sadece kuraklık ve su kaybı olmadığının bu manzarayla ortaya çıktığını söyledi. Güven, "Bulunduğum yerde göl iki metre çekilmiş. Vatandaşlarımız, biz de dahil üzerimize düşen görevleri yapmıyoruz. Bu şişeyi göle bir insan niye atar? Bunu kendi kendimize sormamız lazım. Yetkilileri göreve çağırıyorum. Biz de elimizden geleni yapacağız. Buradaki şişeleri temizleyeceğiz. Bunu bir fırsat olarak görüyoruz, Ne acı ki ama bir fırsat olarak görüyoruz. Üzerimize düşen görevi yapalım. Buraları temizleyelim. Bir daha da inşallah kimse buraya şişe ve çöp atmaz.'' dedi.

CİHAN

Yorumlar