Şantaj cinayeti sanığının yargılanmasına başlandı

Sakarya'da ilişkisi olduğu kadının boşandığı kocasını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Şantaj cinayeti sanığının yargılanmasına başlandı

Sakarya'da ilişkisi olduğu kadının boşandığı kocasını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Tepekum Mahallesi'nde 23 Ağustos 2013 günü Sezai K.'yı evinde boğazını kesip başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü öne sürülen İ.Ö. (48) ile sanığı kayırdığı ve suçu gizlemeye çalıştığı ileri sürülen C.G.'nin yargılanmasına Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.
Duruşmaya tutuklu sanık İ.Ö. ile avukatı, tutuksuz sanık olan maktulün boşandığı eşi C.G. ile maktulün çocukları katıldı.

İ.Ö. savunmasında, kendisini savunduğunu öne sürdü. Maktulün eşiyle ilişkisinin olduğunu ifade eden İ.Ö., "İlişkiden olan çocuk benimdir. Maktul 'çocuğu üzerime alacağım. Bana 18 bin lira ver' dedi. 15 bin lirada anlaştık. Para verdim. Beni sıkıştırarak 'ailene söylerim. İş yerine bildiririm' diyerek şantaj yaptı. Mecburen rıza geldim. Amacım öldürmek değildi. Kendimi savundum." dedi.

Maktulun boşandığı eşi C.G. ise suçlamaları kabul etmedi. Kendisini sanıkla boşandığı eşinin tanıştırdığını ileri sürerek, şunları söyledi: "Eşimle boşanmadan önce sanık evimize geliyordu. Eşim bizi evde bırakıp gidiyordu. Duygusal ilişki yaşadık. Eşimle boşandıktan sonra nikah yapmadık. Çocuk olduğundan görüşüyorduk. Yardımda bulunuyordu. Sanık eşime araba almıştı."

Maktulün çocuklarından N.K. ise sanıktan şikayetçi olmadığını ifade etti. Sanık avukatının şikayetçi olmama nedenini sorması üzerine N.K, şöyle cevap verdi: "Sanık bize babamdan daha iyi bakıyordu. Babam beni okuldan almak istiyordu. Beni annem gibi satacağını söylüyordu. Bu sebeple babamı sevmiyordum. Sanık bize baktı. Evin ihtiyaçlarını karşıladı. Ölmeden bir kaç ay önce babam bana sanıktan intikam alacağını, kızını takip ettiğini söylemişti."

Maktulün diğer çocuğu A.K. de sanıktan şikayetçi olmadığını dile getirdi. A.K. neden şikayetçi olmadığının sorulması üzerine sanığın kendisine babasından daha iyi baktığını belirterek; "Babam maaş kartımı alır maaşıma el koyardı. Suç varsa babamındır. Bir keresinde doğan kardeşimi nüfusuna almak için sanıktan 15 bin lira istemişti. Yanımda para aldı." diye ifade verdi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından tutuklu sanığın avukatı, müvekkili için yasal savunma şartlarının olduğunu veya sınırının aşıldığını savunarak, en olumsuz düşünülse bile ağır tahrikin olduğunun açık olduğunu öne sürdü. Olayda meşru müdafaa olduğunu iddia eden sanık avukatı, müvekkilinin elektronik kelepçe dahil yüksek güvenlik önlemi uygulanarak tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, tahliye talebini reddederek duruşmaya gelmeyen tanıkların bir sonraki duruşmada hazır edilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianamede, şüpheli İ.Ö. için canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. C.G. için de suçluyu kayırma, yardım etme, suçu bildirmeme ve iftira suçlamalarından ceza isteniyor. CİHAN

Yorumlar