Şanlıurfa'da Suç Örgütü Kurup 2 Kişiyi Öldüren Suriyelilere Operasyon

Şanlıurfa'da, çeşitli tarihlerde birçok farklı suç olayına karıştığı belirlenen Suriyelilerin oluşturduğu 10 kişilik örgüt polis operasyonuyla etkisiz hale getirildi

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da Suç Örgütü Kurup 2 Kişiyi Öldüren Suriyelilere Operasyon

Şanlıurfa'da, muhtelif tarihlerde 2 bireyin ölümünün yanı sıra, yaralama ve hırsızlık benzeri vakalara karıştığı saptanan Suriyelilerin oluşturduğu 10 benlik silahlı suç örgütü polis operasyonuyla çökertildi.

CİNAYETLER BAŞLANGIÇ NOKTASI OLDU

Şanlıurfa'da, geçen ay Suriye uyruklu Hüseyin El Halaf ile 17 yaşındaki Mehmet Nuri Korkmaz'ın öldürülmesine ait tahkikat yürüten polis, her iki cinayetin de Suriyeli bireyler nedeni ile işlendiğini belirledi. Cinayetlerin işlendiği alanlarda emek yürüten polisler, eşkali belirlenen şüphelilerin ayrıcalıklı noktalarda işlenen yaralama ve hırsızlık benzeri suçlara karıştığını da saptadı.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLA YAKALANDILAR

Polis araştırmasında kimliğini saptadığı 10 şüphelinin, suç örgütü oluşturduğunu ve gasp amaçlı hırsızlık, yaralama suçlarını işlediğini belirledi. Polis, suç örgütü kuran Suriyelilerin; geçen ay tabanca ve bıçakla öldürülen 2 bireyin de paralarını gasp ettiğini saptadı. Çalışmasını tamamlayan polis, savcılık kararıyla kimliğini saptadığı Suriyeli şüphelilerin kaldığı 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

GASP EDİLEN MALZEMELER BULUNDU

Yapılan baskınlarda; Kusay Eseyir, Nur Elhal, Abdurezzak Muhammed, Ali Zahra, Terkip Muhammed, Mübarek Semir, Halit Şıhhüseyin, Ahmet Elabid, Muhammed Hamid ve Hacı Toma adlı Suriyeli şüpheliler yakalandı. Gözaltına tahsil edilen şüphelilerin evlerinde yapılan arama sırasında ise gasp edildiği hesap edilen; 6 bilezik, 2 kolye, 2 yüzük, 10 cep telefonu, esrar, tabanca ve av tüfeği ele geçirildi.

15 SUÇA KARIŞTIKLARINI İTİRAF ETTİLER

Gözaltına tahsil edilen ve halen sorgulamaları süren şüphelilerin ifadesinde; şehir merkezinde 15 ayrı suça karıştıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. Parasız kaldığı günlerde; yalnız yaşadığını saptadıkları şahısların ev ve işyerlerinden hırsızlık yaptıklarını, menfaatlerini ayrım eden 2 kişiyi öldürdüklerini, bir takım bireyleri ise yaraladıklarını ifade eden zanlı Suriyelilerin, sorgulamalarının tamamlanmasının peşinden adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.



Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar