Şanlıurfa’da gerginlik had safhada

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde AK Parti'nin seçim sonuçlarına itiraz etmesi üzerine oylar yeniden sayılmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa’da gerginlik had safhada

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde AK Parti'nin seçim sonuçlarına itiraz etmesi üzerine oylar yeniden sayılmaya başlandı. BDP’liler ise kazanılan belediye başkanlığının Ak Parti’ye devredilmek istendiğini ileri sürerek, adliyeyi çembere aldı. Silahlı bir grubun karıştığı kalabalıktan aralıklarla uzun namlulu silahlarla havaya ateş açıldı. BDP’li milletvekillerinin uyarısı üzerine dağılan kalabalık daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ateşe verdi.

Şanlıurfa’da gerginlik had safhada. Birçok ilçede seçime itiraz edildi. Bu ilçelerden biri de Viranşehir oldu. BDP’nin kazandığı ilçede AK Parti itirazda bulundu. Bu itiraz belediyenin AK Parti’ye devredileceği dedikodularına neden oldu. 200 sandığın yeniden sayılmasına karar verildiği ilçe geceyi sokakta geçirdi. Adliyede sayımların yapıldığı sırada yaklaşık bin BDP’li adliyeyi ablukaya aldı. Yaklaşık 3 saat boyunca adliyeyi çevreleyen grup ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Sık sık Öcalan lehine slogan atan grubun arasına silahlı bir grubun da karışması tedirginliği had safhaya taşıdı.

Grubun arasından aralıklarla tabanca, Kalaşnikof ve pompalı tüfek gibi silahlarla havaya ateş açıldı. Bunun üzerine polis grubu dağıtma kararı aldı. Ancak silahlı grubun kalabalıkta bulunması nedeniyle BDP’liler buna karşı çıktı. BDP milletvekilleri adliyeden çıkarak kalabalığı sakinleştirdi. Dağılmamakta direnen küçük bir gruba ise polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Dağılan grup daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatı'na molotof atarak ateşe verdi. Alevler daha fazla büyümeden söndürüldü. CİHAN

Yorumlar