Şanlıurfa’da bayrak indirilmesine tepki gösterildi

Şanlıurfa Ülkü Ocakları tarafından Türk bayrağının indirilmesine protesto etmek için yürüyüşü gerçekleştirdi.Şanlıurfa’da Diyarbakır’da yaşanan olaylarla ilgili birer saat farklı aynı bulvarda iki farklı protesto yürüyüşü...

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa’da bayrak indirilmesine tepki gösterildi

Şanlıurfa Ülkü Ocakları tarafından Türk bayrağının indirilmesine protesto etmek için yürüyüşü gerçekleştirdi.

Şanlıurfa’da Diyarbakır’da yaşanan olaylarla ilgili birer saat farklı aynı bulvarda iki farklı protesto yürüyüşü gerçekleşti. BDP'nin öncülüğünde toplanan yaklaşık 500 kişi, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları yürüyüşle protesto etti. Yürüyüş Atatürk Bulvarında gerçekleşti. Bir saat sonra ise aynı bulvar üzerinde ters istikamette Ülkü Ocakları yürüyüş yaptı.

Ülkü Ocakları şubesi önünde bir araya gelen grup ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Topçu Meydanına kadar yürüdü. 'Gün birlik günüdür. Bir olalım, iri olalım, diri olalım' yazılı dövizleri taşıyan grup, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan olaylar sonrasında, bir kişinin 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na girerek Türk bayrağını indirmesini protesto etti.

Topçu Meydanı'nda yürüyüşünü tamamlayan Ülkü Ocağı üyesi grup burada slogan atarak basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi İstiklal Marşını okuyan grup adına konuşan Ülkü Ocakları Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Nargülü, bayrağa uzanan elleri protesto etmek istediklerini söyledi. Nargülü, “Türk bayrağı Türk’ün namusu, şerefi, onurudur. Şerefi, namusu ve haysiyeti olan hiç kimse bayrağa el uzatamaz. Bu anlamda bayrağı indirmeyeceğiz. indirenlerin ellerini kıracağız.

CİHAN

Yorumlar