Şanlıurfa’da 900 bin dekar arazi suya kavuştu

Şanlıurfa Suruç Ovası suya kavuştu. Suruç tünelinin devreye girmesi ile 900 bin hektar arazi sulamaya açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa’da 900 bin dekar arazi suya kavuştu

Şanlıurfa Suruç Ovası suya kavuştu. Suruç tünelinin devreye girmesi ile 900 bin hektar arazi sulamaya açıldı. On binlerce istihdamın sağlanacağı bölgede yüzler gülüyor. Toplu açılışı yapılan 113 eser için Şanlıurfa’ya 320 milyon 299 bin lira yatırım yapıldı.

Şanlıurfa’ya yapılan yatırımlarla ilgili Orman ve Su işleri Bakanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada hizmete alınan 113 tesis arasında, Şanlıurfa’da Suruç Ovası Pompaj Sulaması Sol Sahil Ana Kanalı, Suruç Ovası Pompaj Sulaması Sağ Sahil Ana Kanalı, Taşbasan Depolaması, Günışık Ana Kanalı Pompa İstasyonu, Suruç P1 Pompa İstasyonu Mekanik ve Elektrik Teçhizatı, Suruç Ovası Pompaj Sulaması P1 Pompa İstasyonu Şalt Sahası 154 kv Trafo Merkezi ve ENH, Şanlıurfa ve Harran Ovaları Sulaması Kuyu Açılması ve Sisteme Yerleştirilmesi ENH ile Elektrik Mekanik Teçhizat Temini ve Montajı (Akçakale Kısmı), Suruç Ovası Pompaj Sulaması Sağ Sahil Ana Kanal Yatay Sondaj Yapım tesisleri bulunduğu bildirildi.

BAKAN EROĞLU: DSİ HER YIL 350-400 TESİSİ HİZMETE ALIYOR

Bakanlığının, özellikle son 10 yılda çok büyük hizmetlere imza attığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, "DSİ tarafından daha önceki yıllarda, 3,5 yılda sadece 9 tesis açılırken, biz şu anda her yıl 350-400 tesisi DSİ'de açıyoruz. Şu ana kadar da bin 763 büyük tesisi açarak hizmete sunduk" diye konuştu.
Bakan Eroğlu, açılışı yapılan tesislerle birlikte 2 milyon 100 bin dekar arazinin sulama imkanına kavuşturulduğunu, 100 bin dekar arazinin taşkınlardan korunduğunu söyledi. Prof. Dr. Eroğlu ayrıca bu tesisler arasında 36 dev barajın ve 6 içme suyu tesisinin hizmete alındığını, bunun dışında ağaçlandırma, erozyon kontrolü, doğa koruma ve meteoroloji alanlarında tesislerin de bulunduğunu belirtti.
Bakanlık çalışanlarının hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan gece gündüz çalıştığını ve destan yazdıklarını dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Başbakan Erdoğan'a da verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
Suruç Ovası Sulama Hattının Açılışı Canlı Bağlantı ile Yapıldı
Şanlıurfa’da da Suruç Ovası’na canlı bağlanan ve Suruç Ovası Sulamasının açılışını gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, “Suruç bölgesinin çok daha verimli, bereketli olacağını ifade etti. “Yani artık su akar Türk bakar yok. Artık su akar Türk yapar var. Maşallah orada da karlar var. Karları da artık değerlendireceğiz. Artık inşallah boşa hiçbir şey gitmeyecek.” dedi
Şanlıurfa’da Açılan Tesisler ile 899 Bin 810 Dekar Tarım Alanı Suya Kavuştu
Açılışı yapılan, Şanlıurfa’da Suruç Ovası Pompaj Sulaması Sol Sahil Ana Kanalı, Suruç Ovası Pompaj Sulaması Sağ Sahil Ana Kanalı, Taşbasan Depolaması ile 899 bin 810 dekar tarım alanı suya kavuştu.
CİHAN

Yorumlar