Şanlıurfa'da 35.5 milyon TL değerinde kaçak akaryakıt ele geçirildi

Şanlıurfa’da 10 numara yağ olarak bilinen baz yağlardan üretilen kaçak akaryakıtı piyasaya süren bir firmaya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nce operasyon yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da 35.5 milyon TL değerinde kaçak akaryakıt ele geçirildi

Şanlıurfa’da 10 numara yağ olarak bilinen baz yağlardan üretilen kaçak akaryakıtı piyasaya süren bir firmaya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nce operasyon yapıldı. Yapılan baskında firmanın 7 milyon 888 bin 234 buçuk litre eşyayı kaçak akaryakıt olarak ürettiği, kaçak akaryakıtın piyasa değerinin ise yaklaşık 35 milyon 500 bin TL olduğu belirlendi.

    GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri yaptıkları inceleme ve araştırmalar neticesinde bir firmanın 35 milyon 500 bin TL değerinde akaryakıtı usulsüz yollarla piyasaya sürdüğünü tespit etti. Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nce Şanlıurfa ilinde faaliyet gösteren bir firmanın evrakları ve stok kayıtları üzerinde yapılan incelemeden sonra, firmanın ithal ettiği baz yağ cinsi eşyaları gerçekte var olmayan paravan firmalara işleyerek satılmış gibi gösterildiği veya sahte belge ile ihraç edilmiş gibi işlem yapıldığı, gerçekte ise eşyanın katkı maddeleri eklenerek iç piyasaya kaçak akaryakıt olarak satıldığı tespit edildi.

    Yapılan soruşturma kapsamında firmanın ithal ettiği baz yağ cinsi eşyalardan 7 milyon 888 bin 234 buçuk litre eşyayı kaçak akaryakıt olarak ürettiği ve sahte belgelerle iç piyasaya sattığı tespit edilirken, kaçak akaryakıtın piyasa değerinin yaklaşık 35 milyon 500 bin TL olduğu açıklandı.

    Kaçak akaryakıt olayı ile ilgili 2 şahıs hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. CİHAN

Yorumlar