Şanlıurfa'da 18 Yaşından Küçüklere Otobüs Bileti Satılamayacak

Şanlıurfa Valiliği ev ve yurtlardan kaçan çocukların şehir dışına çıkmasını önlemek amacıyla kentte 18 yaşından küçüklere otobüs bileti satışının yasaklandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da 18 Yaşından Küçüklere Otobüs Bileti Satılamayacak

Şanlıurfa Valiliği ev ve yurtlardan kaçan çocukların belde dışına çıkmasını önlemek amacıyla şehirde 18 yaşından küçüklere şehirlerarası yolcu otobüsü bileti satışının yasaklandığını duyurdu.

OKULLA İLGİSİ OLMAYANLAR OKUL ÇEVRELERİNDE BULUNAMAYACAK

Şanlıurfa Valiliği, halk düzeninin sağlanması hesabına okulla hevesi bulunmayan şahısların mektep etrafında bulunmaması ve 18 yaşından küçüklerin belde dışına çıkmalarının önlenmesine yönelik kararlar aldı. İlgileri bulunmadığı vaziyette mektep çevrelerinde bulunanlara idari nakit cezası kesileceği söylendi.

KAVGA VE TACİZ, UYUŞTURCU, ÖRGÜTLER...

Alınan kararların gerekçeleri ise şöyle söylendi:

'Şanlıurfa il sınırları bünyesinde halk düzeninin sağlanması, mektep çevrelerinde şiddetin önlenmesi, mektep giriş ve çıkış saatlerinde okulların etrafında olması muhtemel gürültü, kavga, taciz benzeri olayların önüne geçilmesi, okulların etrafında birleşen şahısların hüviyet kontrollerinin yapılarak mektep ile ilişiği olmayan, boşta gezen şahısların mektep çevresini mekan tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her çeşitli tehdit ve tehlikenin engellenmesi, mektep etrafında uyuşturucu ile savaş yapılması, yasadışı etkinlik belli eden ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının engellenmesi amacıyla hazırlanmakta bulunan okulla hevesi olmayanlara idari nakit cezası uygulanacaktır. Ayrıca, ailesinin ve kurumunun bilgisi dışında evinden, yurtlardan kaçan, yitik bulunan çocuk ve gençlerin başlarına gelebilecek, ileride yaşamlarını menfi yönde etkileyecek olayların önlenmesi, ailelerdeki yitik çocuk infialinin yaşanmasının engellenmesi amacıyla Şanlıurfa il sınırları bünyesinde 18 yaşından küçük çocuklara şehirlerarası yolcu bileti satışı yasaklanmıştır.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar