Şanlıurfa'da 14 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Şanlıurfa’da 13 bin 929 litre kaçak akaryakıta el konuldu, satış yapan istasyon mühürlendi.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da 14 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Şanlıurfa’da 13 bin 929 litre kaçak akaryakıta el konuldu, satış yapan istasyon mühürlendi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Operasyon Şube Müdürlüğü'nce akaryakıt kaçakçılığına yönelik olarak ülke genelinde yürütülen istihbarat, inceleme ve değerlendirme çalışmaları sonunda, Birecik-Şanlıurfa yolu üzerinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda markersiz (kaçak) akaryakıt satıldığı tespit edildi.

Elde edilen bilgiler çerçevesinde, Merkez Operasyon Birimi ile Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri ve Şanlıurfa İl Jandarma EPDK denetçisi personelinin de dahil olduğu müşterek bir ekip oluşturularak operasyon için harekete geçildi. Yapılan ilk kontrollerde, yazar kasalarda bulunan entegrelere müdahale edildiği tespit edildi. Bunun üzerine yapılan detaylı incelemede, pompa ve otomasyon sistemini kontrol edildiği bağlantı ve düzenekler tespit edildi.

Alınan arama ve kazı iznine istinaden yapılan aramalarda; pompa sistemine bağlanan yazar kasalara müdahale eden entegreler, otomasyon sistemine müdahale eden gizli düzenekler bulundu. Ekipler tarafından gerçekleştirilen incelemelerde tankın, istasyonun vaziyet planında olmadığı ve kaçak satışlar için özel olarak yapıldığı anlaşıldı. Gizli yeraltı tankı içinde ele geçirilen bin 294 litre yakıttan alınan numunenin Ulusal Marker ölçümünde marker seviyesinin “Geçersiz” olduğu tespit edildi.

İşlem sonunda istasyonda ortaya çıkarılan entegre, düzenek, gizli tank, bin 294 litre kaçak ve 12 bin 635 litre markerlı yakıta el konularak istasyon geçici olarak mühürlendi. Gümrüklenmiş değeri 65 bin TL olan akaryakıt kaçakçılığı olayı ve istasyonla ilgili bilgiler mali araştırmaların yapılması için ilgili vergi dairesine gönderildi. Olayla ilgili iki kişi hakkında Birecik Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.
CİHAN

Yorumlar