Şanlıurfa Viranşehir'de bombalı araçla saldırı: 1 ölü, 15 yaralı

Viranşehir ilçesinde adliye lojmanları önünde meydana gelen patlamada ilk belirlemeler göre bir kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Şanlıurfa Valisi Azim Tuna, patlamanın bombalı araçla gerçekleşen terör saldırısı olduğunu açıkladı. Saldırıda yaralananlar hastanelere kaldırılırken, olay yerinde çalışmalar devam ediyor. Patlamanın olay yerine akşam saatlerinde park edilen araçla gerçekleştiği öğrenildi. Saldırıyla ilgili hükümetten ilk açıklama ise Bakan Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Saldırı birliğimize yönelik" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa Viranşehir'de bombalı araçla saldırı: 1 ölü, 15 yaralı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde hakim ve savcı lojmanlarının önünde bu akşam 20.00 sularında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere henüz 3 yaşında olan bir çocuk hayatını kaybetti, en az 15 kişi ise yaralandı. Patlamadan hemen sonra olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Güvenlik güçlerinin önlem aldığı olay yerindeki yaralılar hastanelere kaldırıldı. Patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleşen terör saldırısı olduğu açıklandı. 

İLK AÇIKLAMA VALİDEN

Patlamayla ilk açıklama Şanlıurfa Valisi Azim Tuna'dan geldi. 

3 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLDÜ

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir ilçesindeki patlamanın bombalı araçla gerçekleştirildiğini, olayda 3 yaşında bir çocuğun yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Tuna, aldıkları ilk bilgilere göre akşam saatlerinde 18-20 yaşlarında bir kişinin Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesine bomba yüklü bir aracı park ettiğini belirtti.

"Patlayıcı yüklü bir araç daha sonra uzaktan kumandayla patlatılarak lojmanlara yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Lojmanlar büyük ölçüde hasar görmüştür." diyen Tuna, "Olayda zabıt katibinin 3 yaşında erkek çocuğu hayatını kaybetmiştir. 15 civarında ağır olmayan yaralı mevcut olup, tedavileri hastanede devam etmektedir." bilgisini paylaştı.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili hükümetten ilk açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bakan Bozdağ, Viranşehir'deki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu saldırı yargı mensuplarına yönelik değil, birliğimize karşı yapılmış bir saldırıdır" dedi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hiçbir terör örgütünün, terör saldırısının, Türkiye'nin terörle mücadelesini zaafa uğratamayacağını, terörle, kararlı ve etkin mücadelenin süreceğini bildirdi.

Bakan Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Şanlıurfa Viranşehir'de hakim, savcı ve zabıt katiplerine dönük terör saldırısını, bu saldırıyı yapanları, yaptıranları şiddetle lanetlediğini belirtti.

Yaralılara acil şifalar, yargı camiasına geçmiş olsun dileğinde bulunan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bu terör saldırısı, sadece yargı görevi yapanlara değil aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize ve birliğimize yapılmıştır. Hiçbir terör örgütü, terör saldırısı Türkiye'nin terörle mücadelesini zaafa uğratamayacaktır. Terörle kararlı, etkin mücadelemiz sürecektir. Hakim ve savcılar ile onlara yardımcı adli görevliler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adaleti ayakta tutmaya devam edecektir."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞANLIURFA VALİSİNİ ARADI

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Viranşehir'deki terör saldırısıyla ilgili Vali Güngör Azim Tuna'dan bilgi alarak, saldırıda hayatını kaybeden 3 yaşındaki erkek çocuğa Allah'tan rahmet, 15 yaralıya acil şifa dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde hakim ve savcı lojmanlarının yakınında meydana gelen patlamayla ilgili Vali Tuna'yı telefonla arayarak olay hakkında bilgi aldı.

Erdoğan'ın bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 3 yaşındaki erkek çocuğa Allah'tan rahmet, 15 yaralıya da acil şifa dileğinde bulunduğu belirtildi.

BAKAN SOYLU: ÇOK UZUN ZAMANDIR DERSLERİNİ VERİYORUZ

İçişleri Bakanı Soylu ise patlamayla ilgili açıklamasında "Bir üzücü haber vereceğim, biraz önce Şanlıurfa'da çok uzun zamandır memlekette patlama, çatlama olmuyor, derslerini veriyoruz. Viranşehir'de adliye konutları önünde patlama oldu. 15 civarında hafif yaralı olduğunu arkadaşlarımız iletti. 6 yaşındaki bir çocuğumuz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Yaklaşık 5 aydır peşinde olduğumuz bir hain var ve ülkemizde son 4-5 aydır gerçekleştirilen bir çok olayın faili. Kahraman güvenlik güçlerimiz gereken cevabı verdi ve etkisiz hale getirdiler." diye konuştu. 

OLAY YERİNDE İNCELEME

Bölgeyi güvenlik çemberine alan polis ekipleri, olay yerinde inceleme başlattı. İki savcı da patlama bölgesine geldi. Terör saldırısının ardından Şanlıurfa ve çevre ilçelerden sevk edilen takviye polis ve sağlık ekibi de Viranşehir'e ulaştı.

Şiddetli patlama sırasında mahallede bulunan çok sayıda ev ile park halindeki araçlarda hasar oluştu. Evleri hasar gören vatandaşlar yakınlarının yanına yerleşmek zorunda kaldı.

Bu arada, patlamayı haber alıp yaralıların bir kısmının tedavi gördüğü Viranşehir Devlet Hastanesine giden çok sayıda vatandaş da kan bağışında bulunmak istedi.

Yorumlar