Şanlıurfa Valisi'nden kalkışmaya tepki

Şanlıurfa Valisi Tuna: "Ordu bizim ordumuz, bu milletin ordusu. Asker de bizim askerimiz, bunu hiçbir zaman unutmamamız lazım. İhanet edenler hakkında gereken yapılıyor ve yapılacak".

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa Valisi'nden kalkışmaya tepki
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, "Ordu bizim ordumuz, bu milletin ordusu. Asker de bizim askerimiz, bunu hiçbir zaman unutmamamız lazım. İhanet edenler hakkında gereken yapılıyor ve yapılacak" dedi.

Tuna, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe girişimine karşı binlerce vatandaşın alanlara çıkarak devletin, hükümetin ve Cumhurbaşkanı'nın yanında olduğunu gösterdiğini söyledi.
Kentte her şeyin kontrol altında olduğunu aktaran Tuna, hayatın normale dönemeye başladığını yine de dikkatli olmaya devam edeceklerini belirtti.

Hala gizli kalmış unsurlar olabileceğini, bunlara dikkat edilmesi kaydıyla herkesin rutin görevini sürdürmesi noktasında değerlendirmeler yaptıklarını anlatan Tuna, şöyle devam etti:
"Ülkemiz, cuma akşamından beri hareketli saatler yaşadı. Çok şükür Şanlıurfa'da herhangi bir problemimiz yok. Zaten 2. Ordu Komutanlığına Korgeneral İbrahim Yılmaz vekaleten görevlendirildi. Bu kalkışma sırasında askerimizin içinde bu harekete karşı dik duruş sergileyenler çoğunlukta. Milli güvenliği zafiyete düşürecek bir durumun yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz."
Tuna, ülkeye yönelik birtakım yıkıcı, bölücü faaliyetler içine girmeye çalışanlar olmaması için bundan sonra kurumlar arasında gerekli koordinasyon ve iş birliğinin sağlanması, gerekli tedbirlerin alınmasının önemine işaret etti.

İhanet edenler hakkında gerekenin yapılacağını vurgulayan Tuna, şunları söyledi:
"Ordu bizim ordumuz, bu milletin ordusu. Asker de bizim askerimiz, bunu hiçbir zaman unutmamamız lazım. Vatandaşlarımızdan herhangi bir provokasyona yol açacak yönlendirmelere karşı dikkatli olmaları ve yanlış hareketlerde bulunmamalarını istiyoruz. Şanlıurfa'da asker kışlasından hiç çıkmadı. Şu ana kadar en ufak bir sıkıntı olmadı. Dolayısıyla biz de bu noktada rahat olalım. Her şey kontrolümüz altındadır. Bunun bilinmesini rica ediyorum."

Darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında kentte gözaltına alınanlar olduğunu hatırlatan Tuna, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının bunlar hakkındaki işlemlerine devam ettiğini aktardı.

Suruç'taki saldırı

Suruç'ta 20 Temmuz'da yaşanan saldırının yıl dönümünde yapılması muhtemel gösterilerle ilgili tedbirler aldıklarını ifade eden Vali Tuna, şunları kaydetti:
"Ülkenin böyle bir gündemi varken yıl dönümü adıyla buralarda gösteri yapma niyetinde olanlara zaten iyi niyetli bakmıyoruz. Yasaklama kararı da aldık. Bunlar ülkeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik gayretlerdir. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Kaybettiklerimiz bu ülkenin kayıplarıdır ama bunu her sene bir istikrarsızlık unsuru olarak anmaya kalkmak iyi niyetli davranışlar değil."

Yorumlar