Şanlıurfa Valiliği'nden 'sınırda PKK bayrağı' açıklaması

Şanlıurfa Valiliği, PKK sempatizanlarının Suriye sınırında dikilen sözde bayrağına hemen müdahale edildiğini açıkladı. Valilik açıklamasında, bayrağın kargaşa sırasında dikilip fotoğraflandığı ve basına servis edildiği; bayrağın...

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa Valiliği'nden 'sınırda PKK bayrağı' açıklaması

Şanlıurfa Valiliği, PKK sempatizanlarının Suriye sınırında dikilen sözde bayrağına hemen müdahale edildiğini açıkladı. Valilik açıklamasında, bayrağın kargaşa sırasında dikilip fotoğraflandığı ve basına servis edildiği; bayrağın dikilmesi ile hemen müdahale edildiği kaydedildi.

İki gün önce Suriye sınırında Kobani’ye saldıran terör örgütü IŞİD’i protesto etmek ve YPG’ye destek amacıyla örgüt sempatizanları Suruç’un Çiçekalan köyündeki çadırda toplandı. Çadırların girişinde yüzü poşulu örgüt sempatizanlarınca bagaj kontrolü yapılarak araçların geçişine izin verildi. Sabah saatlerinde çadırların önünde sınıra yaklaşık yüz metre mesafede ise PKK bayrakları ve Öcalan posterleri dikildi. Yanına ise nöbetçi yerleştirildi.

Sınıra bayrak dikilmesi ile ilgili Şanlıurfa Valiliği bir açıklama yaptı. Valilik, bayrağın kısa bir süreliğine dikilip bu sürede fotoğraflanıp basına servis edildiğini ve hemen yapılan müdahale ile bayrağın indirildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklama şu şekilde: "Söz konusu tarihte Mürşitpınar’da 2000 kişilik bir grup Suriye’deki Kobani bölgesine destek amacıyla ve gösteri yapmak için bir araya toplanmıştır. Güvenlik güçlerimiz de bu yasa dışı gösteriyi önlemek ve eylemi sona erdirmek için gerekli tedbirleri almış; bu esnada kalabalığın içindeki bazı provokatörler yasa dışı örgütlere ait afiş, flama ve pankart çıkarıp fotoğraflarını çekerek basına servis etmiştir. Yasa dışı örgütlere ait afiş ve pankartların asılmasıyla güvenlik kuvvetlerimizce hemen müdahale edilmiş kalabalık dağıtılmış, afiş, flama, pankart vb. her türlü malzemeye el konulmuştur. Olaylar sonucunda 3 kişi gözaltına alınmıştır."

YIKILAN BARIŞ ÇADIRLARI YENİLENİYOR

Öte yandan BDP ve PKK sempatizanları, IŞİD’in Kobani saldırısını protesto etmek, Kobani’de savaşan YPG güçlerine destek vermeyi sürdüreceklerini bildirdi.

BDP’nin organizesi ile sınırın 4 farklı yerinde kurulan barış çadırları polis ve jandarmanın müdahalesi ile yıkıldı. Yıkılan çadırların yeniden kurulacağı belirtildi. Ayrıca son 10 günde yaklaşık bin PKK sempatizanının IŞİD’e karşı savaşmak amacıyla YPG saflarına katılmak üzere sınırı geçtiği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar