Şanlıurfa STK'larından sağduyu çağrısı

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanlığı’nda toplanan yaklaşık 45 STK temsilcisi 17 Aralık tarihinde yaşanan operasyonlara bilgili yaptıkları ortak basın açıklamasında sağduyu çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa STK'larından sağduyu çağrısı

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanlığı’nda toplanan yaklaşık 45 STK temsilcisi 17 Aralık tarihinde yaşanan operasyonlara bilgili yaptıkları ortak basın açıklamasında sağduyu çağrısı yaptı.
Sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklamayı okuyan Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Faruk Akbaş, ülke gündemini meşgul eden ve hem ülke ekonomisine hem de imajına zarar veren bu sürecin daha sağduyuyla sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

Devleti yöneten, yasama, yürütme ve yargı erklerinin birbirine saygı göstermesi, ellerindeki güçleri karşılıklı olarak silah gibi kullanmaması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, Bu güçlerin tamamen milletin hizmetine yönelik olarak kullanılması gerektiği, varsa milletin hazinesine el atan zavallıların cezalandırılması için, gerek yargı ve gerek yürütmenin üzerine düşeni yapması gerektiği belirtildi. Operasyonlar yürütülürken gizlilik ihlaline özellikle uyulması, 'suçlu suçu sabit olana kadar masumdur' ilkesinin herkes için eşit uygulanması ifadelerinin yer verildiği açıklamada; “Bu operasyonun ekonomimize vereceği zararlar dikkate alınarak yapılacak olan açıklamalara azami derecede dikkat edilmeli ve kimse peşinen suçlu ilan edilmemelidir. Ülkenin içinden geçtiği sürecin, uzun yıllar sonra sağlanmış olan güven ortamının, yapılan ve yapılması düşünülen dünya ölçekli projelerin çok önemli olduğunun farkındayız. Kimsenin küçük hesaplar peşinde koşarak, ülkeye zarar verme hakkının bulunmadığı, yıllarca yan yana yürüyen kardeşlerin düşman olamayacağı, hedefin aynı olduğu tek hedefin ülkemizi ve milletimizi müreffeh ve aydınlık yarınlara ulaştırmak olması gerektiğine inanıyoruz. Bu süreçte, tarafların birbirini daha fazla kırmaması gerektiğine inanıyor, amaç milletse, hakların 76 milyon insana eşit dağıtımı ise gerisi, teferruat diyoruz. Varsa yanlış yapanlar, ayıklansın diyoruz ve en önemlisi ülke gündeminden düşen ama ülkemiz için çok önemli olan çözüm sürecinin etkilenmemesi gerektiğini düşünüyor, hepimizi karşılıklı bir zeytin dalı uzatmaya davet ediyoruz.” denildi.

Toplantı sonunda; STK temsilcileri birlik ve beraberlik için birbirlerine zeytin dalı uzattı. CİHAN

Yorumlar