Şanlıurfa Fıstık Üreticileri Birliği kuruluyor

Şanlıurfa’da Fıstık Üreticileri Birliği kurulması için ilk adım atıldı. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin başkanlığında bir araya gelen fıstık üreticileri, gerçekleştirdikleri istişare toplantısında, Şanlıurfa'da Fıstık Üret.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa Fıstık Üreticileri Birliği kuruluyor

Şanlıurfa’da Fıstık Üreticileri Birliği kurulması için ilk adım atıldı. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin başkanlığında bir araya gelen fıstık üreticileri, gerçekleştirdikleri istişare toplantısında, Şanlıurfa'da Fıstık Üreticileri Birliği kurulması için fizibilite çalışmalarına başlama kararı aldı.

Birim alanda üretim miktarının artırılması, fıstık ağaçlarının ve birim alanlarının artırılması; verim ve üretim artışını etkileyen faktörlerin, ürün hasadı yapılırken kullanılan tekniklerin uygunluğunun, sulama ve gübreleme yöntemlerinin ve sektörle ilgili problemlerin tespiti yanı sıra üreticilerle yakın iletişimde bulunulması amacıyla Şanlıurfa’da Fıstık Üreticileri Birliği kurulması planlanıyor. Cevahir Konukevi'nde gerçekleştirilen istişare toplantısında ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin Fıstık Pazar araştırması ile ilgili biri sunum gerçekleştirdi.

Yapılan toplantıda ŞUTSO Başkan Yardımcısı İbrahim Uludağ, yönetim kurulu üyeleri Kadir Kılıçoğlu, Mustafa Badıllı, Meclis Üyesi Halil Peltek, Genel Sekreter Faruk Yaşar, Tarımsal Üretim Danışmanı Cengiz Rastgeldi ile çok sayıda fıstık üreticisi hazır bulundu. CİHAN

Yorumlar