Şanlıurfa Barosu'ndan Başbakan'a tepki

Danıştay’ın açılış yıl dönümünde Başbakan Erdoğan ile Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasında yaşanan gerginliğe, Şanlıurfa Barosundan da tepki geldi. Baro, yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın saygı sınırlarını aşan...

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa Barosu'ndan Başbakan'a tepki

Danıştay’ın açılış yıl dönümünde Başbakan Erdoğan ile Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasında yaşanan gerginliğe, Şanlıurfa Barosundan da tepki geldi. Baro, yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın saygı sınırlarını aşan sözler sarf ettiğini ifade etti. Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, “10 Mayıs 2014 günü Danıştay’ın kuruluşunun 146. yılı törenlerinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşması esnasında Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan müdahale ederek sözünü kesmiş, saygı sınırını aşan hakaretamiz sözler sarfetmiştir.” dedi.

Danıştay’ın açılış yıl dönümünde Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasında yaşanan gerginliğe Şanlıurfa Barosu'ndan da tepki geldi. Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, Erdoğan’ın üslubunu eleştirdi, Feyzioğlu’na bağırıp ağır sözler sarf etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

İfade ve fikir özgürlüğünü demokrasinin vazgeçilmesi prensibi olarak nitelendiren Bucak, “TBB Başkanı da bu çerçevede görüşlerini açıklarken, karşılaştığı durum çok üzücüdür. Bu konuşmada Sayın Başbakan’ın hoşuna gitmeyen bir takım fikirler olabilir ya da konuşma süre açısından uzamış olabilir. Ancak bütün bunlar Sayın Başbakan'ın o şekilde davranmasını gerektirmezdi. Kendisi toplantıyı terk edebilir ya da mazeret bildirip kalkabilirdi. Ancak bunun yerine birlik başkanımıza bağırarak, ağır sözler sarf etmesi kabul edilemez.” ifadelerine yer verdi.

Başbakan'ın tahammülsüzlüğünü hukuk devletinin geleceği açısından tedirginlik yarattığını vurgulayan Bucak, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Bağımsız savunmanın örgütü olan Barolar Birliği'nin başkanının sözlerine gösterilen tahammülsüzlük ve tepki, demokrasi ve hukuk devletinin geleceği açısından bizleri kaygılandırmaktadır. Bu nedenle de yapılan davranışı kınarken, herkesi karşılıklı saygı ve hukuk devletinin kurallarına uygun davranmaya davet ederiz.”

CİHAN

Yorumlar