Şanlıurfa, 2023 yılında 36 milyar lira tarım ve hayvancılık geliri hedefliyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, 2023 yılında tarım ve hayvancılıkta il olarak hedeflerinin 36 milyar lira olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa, 2023 yılında 36 milyar lira tarım ve hayvancılık geliri hedefliyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, 2023 yılında tarım ve hayvancılıkta il olarak hedeflerinin 36 milyar lira olduğunu söyledi.

Şanlıurfa, geleceğin tarım ve hayvancılığını tartışıyor. Şanlıurfa Köyleri Kalkındırma Derneği (KÖYDER) ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) öncülüğünde 400 köy muhtarı, 27 Sulama Birliği Başkanı’nın katıldığı Şanlıurfa’da Tarım ve Hayvancılık konulu istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Şanlıurfa Vali Vekili Aylin Kırca Duman, ilin geleceğinde tarımın rolünün önem arz ettiğini dile getirerek, ilerleyen yıllarda birçok üründe Türkiye’nin ilk sırada yer alacağını ifade etti. Kırcı ayrıca KÖYDER’in programlarını dikkatle takip ettiğini ve çok önemli projelere imza attığını belirterek dernek yönetimine teşekkür etti.

ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin ise tarım ve hayvancılıktan beklentilerini slayt eşliğinde anlattı. Ertekin, Hükümetin 2023 hedefine ulaşmak için ŞUTSO olarak bir planlama yaptıklarını kaydetti. Planlamaya göre 2023 yılında tarım ve hayvancılıkta 36 milyar liralık gelir hedeflediklerini belirtti.

KÖYDER Başkanı Mithat Beşkat da derneğin faaliyetlerine değindi, projelerinin amacına işaret etti. Köylerde sosyal, kültürel gelişimi sağlayarak kalkınmayı temin etmeyi amaçladığını dile getiren Başkan Beşkat, bu anlamda birçok proje yürüttüklerini aktardı.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ŞANLIURFALI BİN 500 ÇİFTÇİYE DESTEKLEME VERİLECEK

Son konuşmacı ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli oldu. Şelli, köylerdeki toplulaşma ve çiftçilere ödenen destek ile ilgili konuştu. Şanlıurfa’ya 2013 yılında 670 milyon destekleme ödemesi yapıldığını söyleyen Şelli, bu ay sonuna kadar da 30 milyon liralık bekleyen desteğin verileceğini müjdeledi. Şelli, bu paranın sadece çiftçiye gitmediğinin dolaylı yönden esnafın cebine de girdiğini kaydetti. Şelli, “Hububat desteklemeleri ile ilgili Türkiye genelinde 58 ilden 100 bin çiftçinin 2006 ile 2010 yılı arasındaki desteklemeleri ödenmemişti. Şanlıurfa’da da 12 bin çiftçiyi ilgilendiriyordu. Mecliste bu sorunun çözümü için bir düzenleme yapıldı. Geçen hafta Şanlıurfa’da 33 milyonluk destekleme ödendi. Urfa’daki bin 500 çiftçinin evrakları yetişmediğinden dolayı ödemesi yapılmadı. Bunun için de çalışma başlattık, bu ay içinde kalan desteklemeleri ödeyeceğiz.” diye konuştu. Köylerde yapılan toplulaştırma ile ilgili son bilgileri de aktaran Şelli şöyle devam etti: “Bugüne kadar Şanlıurfa’da bir milyon hektar alanda yani 10 milyon dönüm alanda arazi toplulaştırması tamamlandı. Bu da 803 köyü kapsıyor. Şuanda 127 köyde toplulaştırma çalışmaları devam ediyor. 300 köyde kanalizasyon çalışması tamamlandı.”
CİHAN

Yorumlar