Sanko Üniversitesi kurucu rektörlüğe Prof. Dr. Ahmet Sınav getirildi

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, sağlık bilimleri alanında eğitim verecek olan Sanko Üniversitesi’nin kurucu rektörlüğüne, Prof.

Google Haberlere Abone ol
Sanko Üniversitesi kurucu rektörlüğe Prof. Dr. Ahmet Sınav getirildi

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, sağlık bilimleri alanında eğitim verecek olan Sanko Üniversitesi’nin kurucu rektörlüğüne, Prof. Dr. Ahmet Sınav’ın getirildiğini bildirdi. Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı da olan Konukoğlu, Türkiye’de sağlık alanında ihtisaslaşmış güçlü bir üniversite olacaklarını söyledi.

Sağlık bilimleri alanında eğitim verecek olan Sanko Üniversitesi’nin, bir devlet, iki vakıf üniversitesinin bulunduğu Gaziantep’in dördüncü üniversitesi olarak, kentin eğitim üssü olma sürecine ivme kazandıracağını belirten Abdulkadir Konukoğlu, 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alarak eğitime başlayacaklarını kaydetti.

Sanko Üniversitesi, sağlık alanında ihtisaslaşmış bir üniversite olacağından, Türkiye’nin sağlık alanında iyileşme yaşanmasında önemli bir rol oynayacaktır diyen Konukoğlu, şöyle devam etti:
"Üniversitemizin kuruluşu ile sağlık sektörü altyapısı ve insan gücünde iyileşmeler sağlanacaktır. Yalnızca sağlık bilimlerine yoğunlaşan bir üniversite olarak Sanko Üniversitesi’nin yetiştireceği öğrencilerin ülkemizde katma değer yaratması ve diğer üniversitelerden farklılaşması kaçınılmazdır. Sanko Üniversitesi’nin hedef kitlesi, nitelikli bir sağlık eğitimi almak isteyen, başarılı, ne istediğini bilen ve gelecek kaygısı olmayan öğrencilerdir. Kurulacak araştırma hastanesi yanında, Türkiye’nin tek çatı altında en büyük özel hastanesi olan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi sayesinde Sanko Üniversitesi, kaliteli hizmet, araştırma, teşhis ve tedavi sunumu noktasında hiçbir sorunla karşılaşmayacaktır. Sanko Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi, hemşirelik, beslenme ve diyetetik, fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümlerinden oluşan sağlık bilimleri fakültesinin bulunacak."

Sanko Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ise "Sanko Üniversitesi'nin kurucu rektörlüğüne layık görülmek benim profesyonel biyografime onurla yazacağım önemli bir görevdir. İnşallah, bu teveccühe layık hizmetler yapmak nasip olur." dedi.

Öncelikli hedeflerinin iz bırakacak bir tematik tıp bilimleri üniversitesi kurmak olduğunu dile getiren Sınav, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Üniversitemizin bu hedefine ulaşabilmesi için gerekli stratejimizde birinci öncelik bilim üretmek, sonraki prensibimiz kaliteli eğitim vermek ve üçüncü olarak da insanımıza, insan onuruna yakışır hizmetler verebilmeyi kendine temel prensip edinmek olacak."
CİHAN

Yorumlar