Sandıklı'da 200 kişi zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesinde yaklaşık 200 kişi zehirlenme şüphesiyle hastanelere akın etti. Aralarında çocuklarında bulunduğu kişilerde mide bulantısı ve kusma şikayeti üzerine beldeye çok sayıda ambulans...

Google Haberlere Abone ol
Sandıklı'da 200 kişi zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesinde yaklaşık 200 kişi zehirlenme şüphesiyle hastanelere akın etti. Aralarında çocuklarında bulunduğu kişilerde mide bulantısı ve kusma şikayeti üzerine beldeye çok sayıda ambulans ve sağlık görevlisi çağrıldı. Şikayetlerin artması üzerine vatandaşlar arasında panik yaşandı. Hastalardan bazıları araçlarıyla bazıları da ambulanslarla hastanelere ulaştırıldı.

Sandıklı Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan hastalara serum verilerek, kan ve idrar örnekleri alındı. Hamdi Gönen, ailesiyle birlikte karın ağrısı, mide bulantısı ve ishal şikayetleriyle hastane geldiklerini söyledi. Gönen, büyük bir ihtimalle sudan zehirlenmiş olabileceklerin düşündüklerini belirterek, serum ve ilaç tedavisinin devam ettiğini anlattı.

Akharım Belediye Başkanı Eşref Ünsal da şu anda 200 civarında vatandaşın hastanelere gönderildiğini söyledi. Ünsal, bütün sağlık ekiplerinin, kaymakam ve diğer idarecilerin hastaneye geldiğini, şikayetlerin nedeninin araştırıldığını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar