Sanayi sitelerinin sorunlarının çözümü için büyük buluşma gerçekleşti

Adana’da sanayi sitelerinin yıllardır kanayan yarası haline dönüşen sorunların çözümü için ilk adım atıldı. Adana Sanayi Odası’nın çağrısıyla gerçekleştirilen ve kamu, yerel yönetimler, TOBB’a bağlı odalar, OSB ile sanayi sitelerinin...

Google Haberlere Abone ol
Sanayi sitelerinin sorunlarının çözümü için büyük buluşma gerçekleşti

Adana’da sanayi sitelerinin yıllardır kanayan yarası haline dönüşen sorunların çözümü için ilk adım atıldı. Adana Sanayi Odası’nın çağrısıyla gerçekleştirilen ve kamu, yerel yönetimler, TOBB’a bağlı odalar, OSB ile sanayi sitelerinin birliktelik tablosunun sergilendiği toplantıda, ulaşım, su, kanalizasyon, kent estetiği ve drenaj kanalı sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, kentlerin sanayi, ticaret ve turizmde kalkınması ve marka kent haline gelmesi için, kent dinamiklerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, TOBB’a bağlı odalar olarak, kamu, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve diğer dinamiklerle aynı amaç etrafında birlikte hareket etme gerekliliğinin bilincinde olduklarını söyledi. Kıvanç, “Kamu ve yerel yönetimleri, farklı siyasi partiler ve düşünceler, oda, borsa, organize sanayi bölgesi ve sitelerin temsilcileriyle birliktelik adına güzel tablonun oluşmasından ve önemli bir sorunun çözüme kavuşması için ilk adımı atmaktan kentimiz adına mutluluk duyuyoruz” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, sanayi siteleri sorunlarının çözümüne yönelik gerçekleştirilen toplantının heyecan ve ümit verici olduğunu belirterek, “Kamu, yerel yönetimler ve Odalar Borsalar olarak sergilenen bu tablo, istihdamı artıracak, eski sanayi şehri günlerini getirecek, Adana’yı çok ileriye taşıyacaktır.” dedi. Başkan Karalar, sinek üretmesi yanında 15 bini aşkın insanın çalıştığı sitelerde biraz daha geliştirme ve güzelleştirme yapıldığı takdirde sayının ikiye katlanacağını, her şeyin yerel yönetimlerden beklenmemesi gerektiğini belirtti. Sitelerdeki işgal edilen alanların terkedilmesini isteyen Karalar, “Siz sokaklarınızı işgalden kurtarın, temizleyin biz de Büyükşehir Belediye Başkanımızla yollarınızı yapalım.” çağrısında bulundu.

SÖZLÜ: SİTELERDE OSB STANDARTLARINI HEDEFLEDİK

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de hizmet sürecinde tüm Adanalıların desteğine ihtiyaç duyduklarını ve Adana’nın kaybettiği zamanı telafi etmeyi amaçladıklarını belirterek, birliktelik adına yaşanan tablonun güzel günlerin ve hizmetlerin habercisi olduğunu vurguladı. Sanayi sitelerini organize sanayi bölgesi standartlarına taşımak istediklerini, bu hedefe ulaşmak için yatırımların yapılacağını açıklayan Başkan Sözlü, sağlıklı altyapıya kavuştuğunda sitelerin üretim kapasitesinin artacağını ve bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini, yerli ve yabancı firmaların bölgeden mal alımlarının artacağını ifade etti. Sanayicinin, işadamının, üreticinin, Adana ekonomisinin önünü açmak için mücadele edeceklerini bildiren Sözlü, şöyle konuştu: “Önümüzdeki süreç, siyasi çekişmelerin olmadığı, hizmetin ve birlikteliğin olduğu, dayanışmanın hayata geçtiği bir dönem olacak. Bu dönemde elbirliğiyle Adana’ya hizmet etmenin çabası içerisinde olacağız. Adana’nın önünü açmak, hak ettiği yere taşımak, Adanalılara layık olmak zorundayız. Bu çerçevede hep birlikte hep beraber örnek çalışmalar yapacağız.”

AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni ise Adana’nın yaşanabilir bir kent olması ve sorunların çözümüne yönelik çalışmalara ve yatırımlara, siyasi beklenti içine girmeden her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Toplantıda, DSİ 6.Bölge Müdür Yardımcısı Celal Baş, drenaj kanalının ıslah edilerek çevre kirliğinin önlenmesi ve su tahliyesinin sağlıklı biçimde yapılması, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şuayip Sarıkaya, su, kanalizasyon, Büyükşehir Belediyesi İmar, Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Birgül Ağdemir de yol, altyapı ve estetik çalışmalarını içeren projelerin sunumunu gerçekleştirdi.

CİHAN

Yorumlar