Sanayi esnafı imza topladı

Bolu’da gerçekleştirilecek Yeni Sanayi Sitesi projesindeki dükkan fiyatlarının astronomik rakamlardan başlaması sanayi esnafını ayağa kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol
Sanayi esnafı imza topladı

Bolu’da gerçekleştirilecek Yeni Sanayi Sitesi projesindeki dükkan fiyatlarının astronomik rakamlardan başlaması sanayi esnafını ayağa kaldırdı. Dükkan fiyatlarını karşılayamayacak durumda olduklarını söyleyen sanayi esnafı, mevcut sanayiden de çıkmayacaklarını dile getirerek 350 imza topladı.

Bolu Sanayi Sitesi toplantı yapan sanayi esnafı, Bolu Belediyesi’nin yeni sanayi sitesi projesine tepki gösterdi. Demirciler Odası’nda toplanan esnaflar 14 Mart tarihine kadar 4 bin liralık katkı payını ödemeyeceklerini, mevcut sanayiden de çıkmak istemediklerini belirtti. Sanayi Sitesi Başkanı Turgut Özkök başkanlığında toplanan sanayi esnafı, Bolu Belediyesi tarafından yapılan ve yükleniciliğini BESOB’un yaptığı sanayi sitesindeki dükkan fiyatlarına tepki gösterdi. Kendilerine en başta verilen sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini söyleyen esnaflar, yeni sanayi sitesindeki dükkanların fiyatlarını karşılayamayacaklarını ifade etti. Fiyatların en başta 100-150 bin lirayı geçmeyeceğini söylemelerine karşılık, 350 bin liradan başlayan dükkan fiyatları ile karşılaştıklarını söyleyen esnaflar, BESOB’a ateş püskürdü.

İnşaat ve Yapı Malzemecileri Derneği Başkanı Okan Yıldırım, “Biz buradan taşınmak istemiyoruz. Bolu Belediyesi burayı 2010 yılında özel alan ilan etmiş. Ancak tapulu arazilerimiz var sonuçta. İşyeri alma hakkı olan esnaflar olarak 4 bin TL’lik katılım payını ödemeyeceğiz. Derdimiz verilen 12 bin lirayı da geri almak.” dedi. Projenin ilk başında kendilerine sunulan şartların yerine getirilmediğini belirten Sanayi Sitesi Başkanı Turgut Özkök, “Bu işin içinde kaç kişi var biz bunu görmeye çalıştık. Bu toplantı ile destek veren kaç esnafımız var tespit etmek istedik. Hiçbir siyasi de bu toplantıya davetli değildi. Bu sanayi burada kalacak. Sanayiye dokundurtmak istemiyoruz. En büyük rant burası. BESOB’daki paralarımızı geri istiyoruz. Para hareketlerini de istiyoruz. Verdiğimiz 500 lira katkı payı ve diğer tüm ödemelerin geriye verilmesini talep ediyoruz. BESOB’daki kayıp paralar için suç duyurusunda bulunduk. Resmen kandırıldık. Bize altın tepside rahatlık sunuyorlardı. 360 bin liraya altın tepsi olur mu?” diye konuştu.

Toplantı sonunda esnaflardan imza toplandı. Esnaflar, başta verilen şartların hiçbirinin yerine getirilmemesi nedeniyle bilgileri dışında esnafın ödeyemeyeceği rakamların ortaya çıkması, bu yüzden 4 bin liralık katılım payı ile birlikte yapılan tüm ödemelerin geri iade edilmesi ve kanuni haklarını arayacaklarına ilişkin bir dilekçe hazırladı. Dilekçe için bir saat içinde toplanan 350 imza, Bolu Valiliğine, Bolu Belediyesi’ne, TOKİ ve BESOB’a verilecek. CİHAN

Yorumlar