Sanatçıların cumhurbaşkanı adayı, Emine Ülker Tarhan

Türkiye Sanatçılar Birliği (TSB) üyeleri, cumhurbaşkanı adaylarının CHP eski Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan olduğunu açıkladı. Grup, en az 20 milletvekilini tarihi görevlerini yerine getirmeye davet etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri...

Google Haberlere Abone ol
Sanatçıların cumhurbaşkanı adayı, Emine Ülker Tarhan

Türkiye Sanatçılar Birliği (TSB) üyeleri, cumhurbaşkanı adaylarının CHP eski Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan olduğunu açıkladı. Grup, en az 20 milletvekilini tarihi görevlerini yerine getirmeye davet etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda TBMM bazı milletvekilleriyle görüşen sanatçılar, çıkışta basın açıklaması yaptı. TSB Düzenleme Kurulu Başkanı İnci Özdil, ülkenin çok önemli bir sürecin içinden geçtiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığının kendileri için önemli olduğunu belirten Özdil, "Bu koltuğu gericiliğe, bölücülüğe, siyasal İslamcılık gibi çağdışı düşüncelere teslim etmeme konusundaki kararlılığımızı beyan ediyoruz. Bu nedenle Cumhuriyet’i, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, aydınlanmacı, sanatı ve sanatçısını koruyup ileriye taşıyacak adımları atabilecek, tüm sanat kurumlarına sahip çıkacak, hukuksuzluğa izin vermeyecek, Türkiyemizin bölünmez bütünlüğünü savunacak ve halkı kucaklayacak bir cumhurbaşkanı adayının derhal belirlenmesini istiyoruz." dedi.

    Bu koltuğa oturacak ismin ne Başbakan Erdoğan, ne Ekmeleddin İhsanoğlu ne de Selahattin Demirtaş olamayacağını belirten Özdil, kendilerinin adayının CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan olduğunu açıkladı.

    Meclis’teki tüm milletvekillerini yeminlerine sadık kalmaya davet eden Özdil, en az 20 milletvekilinin tarihi görevlerinin başına geçmeye ve Türk milletinin önünü aydınlatmalarını istedi. CİHAN

Yorumlar