Sanatçı Musa Eroğlu, Aksaray Üniversitesi'ni ziyaret etti

Türk halk müziğinin en önemli temsilcilerinden olan Musa Eroğlu, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof.

Google Haberlere Abone ol
Sanatçı Musa Eroğlu, Aksaray Üniversitesi'ni ziyaret etti

Türk halk müziğinin en önemli temsilcilerinden olan Musa Eroğlu, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’ı makamında ziyaret etti.

Ziyareti esnasında Aksaray’ı ve Aksaray Üniversitesi’ni çok beğendiğini kaydeden Musa Eroğlu, Anadolu’nun tüm kentlerinin kendine özgü kültürel değerleri olduğunu vurguladı. Türkülerin, Anadolu kültürünün en önemli yansıması olduğuna değinen Eroğlu, türkü dostluğunun çok farklı, derin bir bağ oluşturduğunu ifade ederek, Rektör Acar’la da bu manada bir dostluklarının olduğunu kaydetti. ASÜ Rektörü Acar ise Anadolu’nun en önemli halk müziği seslerinden birisinin kendilerini ziyaret etmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi ve Musa Eroğlu türkülerinin, türküler içersinde çok özel bir yeri olduğunun altını çizdi.

Ziyarette Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Varol, Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Kolcu ve Halk Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çevik de hazır bulundu. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çevik daha önce Musa Eroğlu ile ilgili bir tez çalışması yapmıştı. Musa Eroğlu’nun ASÜ’de, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine ders ve konser vermesi planlanıyordu. Ziyaretin ardından Eroğlu konserinin tüm üniversiteyi kapsayacak şekilde düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü de gezen Musa Eroğlu, ziyaretin ardından Mersin’e gitmek üzere ASÜ’den ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar