Sanatçı Ferhat Tunç HDP'den Aday Adayı Oldu

HDP'den Dersim Milletvekilliği içn aday adaylığını açıklayan Ferhat Tunç, Meclis çatısı altında Dersimliler ve ezilenleri temsil etmek için bu kararı aldığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Sanatçı Ferhat Tunç HDP'den Aday Adayı Oldu

Sanatçı Ferhat Tunç, HDP Dersim Milletvekili namzet adaylığını açıkladı. Halkların Demokratik Partisi Dersim İl Örgütü'ne namzet adaylığı için başvurusunu gerçekleştiren sanatçı Tunç, Meclis çatısı altında Dersimliler ve ezilenleri temsil etmek için bu kararı aldığını belirtti.

'YERİ GELDİ SANATIMLA EMEK VERMEYE ÇALIŞTIM, YERİ GELDİ GAZ YEDİK'

Sanatçı Ferhat Tunç, yapıtğı matbuat izahatsında, Meclis çatısı altında Dersimliler ve ezilenleri temsil etmek için HDP'den namzet adayı olma kararı aldığını belirterek, 'Siyaset, Türkiye'de kirliliğin bünyesinde mana ve değerini yitirse de bizler açısında halkın değişim ve dönüşümünün bir vasıtası şekilde değerini koruyor. Halkın siyasetini yapmanın ana gerekçesinin ise halkın menfaatlerini ve geleceğe dönük planlamalarına layık olmaktan geçtiğine inanıyorum. Kendimi bildim bileli mücadelenin arasında bulunmaya gayret ettim. Yeri geldi sanatımla meslek vermeye çalıştım, noktayı geldi halkla ortak gaz yedik, hapis yattık.' dedi.

'SANATÇININ ŞARKI SÖYLEMEKLE YETİNMEMESİ GEREKTİĞİNE İNANDIM'

Tunç, 2011 yılında da mebus seçimlerinde namzet adayı olduğunu, lakin birtakım nedenlerden dolayı seçilemediğini anlatım etti. Tunç, şunları anlatım etti: '2011 seçimlerinde Dersim halkının teveccühü ile namzet olmuştum fakat halkın tercihi o günün koşullarında ve sonrasında öz eleştirimizde de belirttiğimiz eksiklerden kaynaklı şekilde partimden, benden yana olmamıştı. Dersim halkının tercihine saygı göstermek gerekiyordu ve öyle yaptım. Hizmet etmeyi sürdürdüm. 2011 seçimlerinin peşinden art adım atmayı düşünmedim, her platformda Dersim'in sesi olmaya gayret gösterdim. Yeri geldi halaya durup halkın sevincini paylaştım, noktayı geldi zehirli gazlar kullanılarak katledilen bayan ve çocuklara ilişkin kemiklerin ortaya çıkmasını sağladım. Sanatçının şarkı söylemekle yetinmemesi gerektiğine inandım. Eksiklerimle hatalarımla Dersimlilere, bestesini dillendirdiğim halka layık olmaya çalıştım.'

'HDP'NİN MECLİS'TE BULUNMASININ BÜYÜK ÖNEMİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

Dersimlilerin, yazgısını belirleyecek bir kuvvet olmayı en iyi hak eden toplumlardan birisi olduğunu belirten Tunç, 'HDP ile Meclis çatısında Dersimlileri, ezilenleri temsil etmeye, onların dert ve umutlarını bütün gücümle, netice alıncaya kadar yansıtmaya, haykırmaya adayım. AKP'nin düşüşe geçtiği, CHP'nin seçenek olamadığı ve nerdeyse olamayacağını ispatlamak hesabına elinden geleni yaptığı bir çağda yükselişe geçen HDP'nin 'Yeni Yaşam' projesiyle hür ve mesut bir ülke, hür ve mesut bir Dersim'in ırak ihtimal bulunmadığı anlaşılmış durumda. Barışın, emeğin, demokrasinin en iyi gerektiği ve bunları hâkim kılmanın en iyi yakınlaştığı bir çağda HDP'nin Meclis'te bulunmasının kocaman önemi olduğunu düşünüyorum. AKP'yi geriletecek ve giderek politika sahnesinden silecek tek kuvvet şekilde HDP'nin desteklenmesi siyasi bulunduğu kadar vicdani bir koşuldur da. Dersim'in yaptığı her tercihin bir manası da karşılığı da vardır. 7 Haziran'daki tercihi de tarihi duruşunun tezahürü olacaktır.' halinde konuştu.

'HALKIMA LAYIK OLMAK İSTİYORUM'

Tunç, ihalelerle değil hak ihlalleriyle ilgilenmeyi dert edinen birisi şekilde namzet olmaya karar verdiğine işaret ederek, 'Sizler için kabul görmeyen her ne varsa, hepsini en mühim muhalefetle reddetmek, bütün beklentileriniz için hiç bir bedele aldırış etmeden çalışmak için adayınızım. Dersim'in bir evladı şekilde üzerime düşeni yapmak, halkıma layık olmak istiyorum. Kendimi Dersim'in vicdanına ve kutsallığına adıyorum.' diye konuştu.


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar