Sana'da Hava Operasyonu İddiası: 27 Ölü, 10 Yaralı

Yemen'de Husilere yönelik Suudi Arabistan'ın başlattığı operasyonda hava saldırısında 15'i çocuk 27 sivilin öldüğü, 10'dan fazla sivilin yaralandığı ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Sana'da Hava Operasyonu İddiası: 27 Ölü, 10 Yaralı

Yemen'de Husilere yönelik Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan 'Kararlılık Fırtınası' operasyonu kapsamında başkent Sana'da düzenlenen hava saldırısında 15'i çocuk 27 sivilin öldüğü, 10'dan çok sivilin yaralandığı iddia edildi.

Ülkedeki sivil cemiyet kuruluşlarından 'Mwatana'dan yapılan yazılı izahatda, perşembe günü 'Arap koalisyonuna ilişkin uçaklar vasıtası ile düzenlenen hava saldırısında Sana uluslararası havaalanının doğusunda olan bir mahallede 8 ailenin yaşadığı bir yerleşim noktayı isabet aldı ve 15'i çocuk 27 sivil öldü, 10'dan çok sivil ise yaralandı' denildi.

Açıklamada, isabet sektör yerleşim yerinin en yakın askeri bölgeden takribî 2 bin 500 m. uzaklıkta olduğu kaydedildi.

'KORKUNÇ BİR KATLİAM'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mwatana İnsan Hakları Örgütü Başkanı Radiyye el-Mütevekkil, 'korkunç bir katliam' şekilde nitelendirdiği hadise meselesi için tetkik başlatılması gerektiğini ifade etti ve sivil kayıpların önlenmesi için gereken bütün tedbirlerin alınması çağrısında bulundu.

Söz konusu iddialar henüz öteki kaynaklar vasıtası ile doğrulanmazken 'Kararlılık Fırtınası' Operasyonu Sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri daha evvela yaptığı izahatlarda, operasyonda yalnızca askeri noktaların gaye alındığını vurgulamıştı.

Asiri, Yemenlileri, Husilerin toplantı yerlerinden ırak durmaya çağırarak, 'Husiler, koalisyon güçlerinin bombaladığı imajını oluşturmak için havan toplarıyla yerleşim birimlerine saldırıyor' iddiasında bulunmuştu.

HUDEYDE KENTİNDE 15 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan, batıdaki Hudeyde kentinde Husilerin saldırılarında 15 bireyin yaralandığı söylendi.

Görgü tanıkları, koalisyon güçlerine ilişkin harp uçaklarını gaye sektör Husilerin uçaksavar saldırılarında, şarapnel parçalarının isabet ettiği 15 bireyin yaralandığını anlatım etti.

Olaya ilişkin Husiler vasıtası ile henüz bir izahat yapılmadı.

Siyasi krizin yaşandığı Yemen'de Husilerin başkent Sana'nın yanı dizi birtakım kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i 'geçici merkez' ilan etmiş ve birtakım devletler de diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki izahatlarda bulunmuştu.

Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki birtakım stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üstüne Hadi yönetiminin üst seviye yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının peşinden Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı.

OPERASYONA BİRÇOK ÜLKE DESTEK VERİYOR

Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı dizi Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır da katılıyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar