SAN-TEZ programı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Bitlis’in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) ev sahipliğinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEU) ve KOSGEB Hizmet Geliştirme Müdürlüğü işbirliğiyle, Bitlis’in Tatvan ilçesinde SAN-TEZ Programı tanıtım...

Google Haberlere Abone ol
SAN-TEZ programı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Bitlis’in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) ev sahipliğinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEU) ve KOSGEB Hizmet Geliştirme Müdürlüğü işbirliğiyle, Bitlis’in Tatvan ilçesinde SAN-TEZ Programı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

SAN-TEZ’in yanı sıra Ar-Ge ve KOSGEP projeleri hakkında da bilgilerin verildiği tanıtım ve bilgilendirme toplantısına, TATSO’ya kayıtlı sanayi ve tekstil iş kollarında faaliyet gösterenler üyeler yoğun ilgi gösterdi. TATSO toplantı salonunda düzenlenen programda kısa bir konuşma yapan Bitlis Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) Bitlis Şube Başkanı Cengiz Şahin, toplantının bölge ticaretine ve kalkınmasına olan önemine değindi.

Ardından konuşma yapan BEU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney, üniversitede 7 bin civarında lisans öğrencilerinin olduğunu, ayrıca Fen ve Mühendislik bilimleri alanlarında yüksek lisans ve doktora programlarının da açık olduğunu belirterek, 30 civarında GAP projelerinin aktif hale geldiğini ve lisans laboratuarları dışında lisansüstü doktora ve ileri araştırma merkezi laboratuarlarının olduğunu söyledi.

Bakanlığın destek programlarına değinen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bitlis İl Müdürü Akif Gülaçlı ise SAN-TEZ destek programının yanı sıra bakanlığın 635 sayılı kanun hükmünde kararnameyle yeniden yapılandığını belirtti.

SAN-TEZ programı projelerinin tamamının hibe programı olduğu belirtilen toplantıda görsel ekran eşliğinde sunum yapan Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’nün Ar-Ge ve Yenilik Destekleri Dairesi Başkanlığı Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Önder Belgin de, program ve projeler hakkında katılımcılara geniş bilgiler verdi.

Daha sonra KOSGEB Bitlis Hizmet Merkezi Müdürü Fatih Kaya, KOSGEB projelerine değinerek kısa bir konuşma yaptı. CİHAN

Yorumlar