Samsun'daki işçiler Soma'da hayatını kaybeden işçiler için yürüdü

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden işçiler için Samsun'daki sivil toplum kuruluşu üyeleri yürüyüş yaparak hükümeti protesto etti. DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipleri Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği...

Google Haberlere Abone ol
Samsun'daki işçiler Soma'da hayatını kaybeden işçiler için yürüdü

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden işçiler için Samsun'daki sivil toplum kuruluşu üyeleri yürüyüş yaparak hükümeti protesto etti.

DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipleri Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği ve Türk-İş Sendikaları Samsun Şubeleri, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan facia nedeniyle yürüyüş yaptı. İlkadım ilçesi 56'lar mevkiinde bulunan DSİ 7'nci Bölge Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 400 kişilik grup, sloganlar atarak Gazi Caddesi'nden Mecidiye Çarşısı'na kadar yürüdü. Burada bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu il binasına siyah çelenk bırakan sendika yetkilileri, daha sonra basın açıklaması yaptı.

DİSK Bölge Temsilcisi Fahrettin Şenkaya tarafından okunan basın açıklamasında, özelleştirmeye dikkat çekti. Şenkaya, "Özelleştirme ve taşeronlaştırma politikaları sonrası Türkiye ölümlü maden kazalarında Avrupa'da birinci sıraya yükselmiştir. Dünyada ise ilk 3 sırada yer alan Türkiye, maalesef bu sene birinciliği kimseye kaptırmayacaktır." dedi. 'Hükümet istifa', 'Direne direne kazanacağız' ve 'Söz yetki karar çalışanlara' sloganları atan grup, basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi gerçekleştirerek olaysız şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar