Samsun'da Peygamber(SAV) sevgisi salonlara sığmadı

Samsunlular, Hz. Peygamber'in (SAV) daha iyi tanınması ve tanıtılması için düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasının Proje Koordinatörü İlahiyatçı Yazar Dr.

Google Haberlere Abone ol
Samsun'da Peygamber(SAV) sevgisi salonlara sığmadı

Samsunlular, Hz. Peygamber'in (SAV) daha iyi tanınması ve tanıtılması için düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasının Proje Koordinatörü İlahiyatçı Yazar Dr. Selman Kuzu'yu dinlemeye akın etti. 6 farklı seanstaki toplantıya 3 bin 500 kişi katıldı

Feza Koleji Mezunları ve İşadamları Derneği (FEZADER) ve Peygamber Yolu Derneği'nce 'Kaybedeni Olmayan Yarışma' sloganıyla başlatılan “Herkes O’nu Okuyor” projesi Samsun'da da tüm hızıyla sürüyor. Samsun'a gelen proje Koordinatörü İlahiyatçı Yazar Dr. Selman Kuzu, 6 farklı toplantı toplam 3 bin 500 kişiye konferans verdi. Projeye de Samsun'dan 23 bin başvurunun yapıldığı, halen de devam ettiği belirtildi.

Peygamber Efendimizi daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından projelendirilen, "Herkes Onu Okuyor" kampanyasının partneri FEZADER, proje Koordinatörü İlahiyatçı Yazar Dr. Selman Kuzu'yu Samsun'da ağırladı. Feza Eğitim Kurumları Çocuk Korosu'nun sevilen ilahileriyle başlayan programlara, Samsunlular adeta akın etti. Kuzu, 6 farklı toplantıda Hz. Peygamber'i anlatarak, "Hz. İbrahim'i, Hz. Musa'yı, Hz. İsa'yı ne kadar tanıyorsak o kadar severiz. Onun için Peygamber Efendimiz'i yakından tanımalı, O'nu anlatan eserleri okumalıyız." dedi.

Allah'ı sevmenin yolunun Hz. Peygamber'i tanımak ve sevmekten geçtiğini ve Hz. Muhammed'i sevmenin yegane ölçüsünün O'nu tanımak ve yaşamak olduğunu belirten Dr. Selman Kuzu, "Hz. Ömer, 'Ya Resulullah, seni canım kadar seviyorum' dedi. Peygamber Efendimiz, 'Ya Ömer beni canından daha çok sevmezsen, gerçek iman etmiş olamazsın' karşılığını verdi. Öyleyse biz de Peygamber Efendimiz'i sevmemiz için daha yakından tanımamız gerekir. Elimizin altında sürekli Peygamber Efendimiz'i anlatan kitap olması gerek. Sizi kampanyaya değil Peygamber Efendimiz'i tanımaya, topluma tanıtmaya davet ediyorum." diye konuştu.

FEZADER Başkanı Hasan Vehbi Çetinkaya da, farklı katılımcıların olduğu 6 toplantı düzenlediklerini belirterek, "Esnafından, işadamına, ev hanımından, bürokratlara kadar pek çok kesimden 3 bin 500 kişi Hz. Peygamber'i dinlemek için toplantılarımıza geldi. Herkes O'nu Okuyor Projesi kapsamında Samsun'da bugüne kadar 23 bin başvuru yapıldı. Halen de başvurular http://www.herkesonuokuyor.com sitesi üzerinden yapılmaya devam ediyor. Kaybedenin olmadığı bu yarışmada, umre gibi önemli ödüller de var. İnşallah herkesin bu yarışmaya katılarak, O'nun hayatını daha iyi tanımayı ve tanıtması amacımıza ulaşacağız." dedi.

Kampanya kapsamında ortaokul, lise ve yetişkin kategorilerine göre üç ayrı eser oluşturmuş olup, katılımcılar Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi’, Reşit Haylamaz’ın ‘ Efendimiz Hz. Muhammed’ ve Fethullah Gülen’in ‘Sonsuz Nur’ eserlerinden sınava tabi tutulacaktır. Kitapların NT Mağazalarından temin edileceği, sınava katılmak isteyen adaylar için ise son başvuru tarihi 24 Mart olarak bildirildi. CİHAN

Yorumlar